İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın liderliğindeki yeni hükümet kabinesini kabul ettiği toplantıda açıklamalar yaptı. Yeni kabinenin Meclis'te eksiksiz güvenoyu almasından memnuniyetini dile getiren Hamaney, Pezeşkiyan'ın kabine listesini kendisiyle istişare ettiğini ve kendisinin de bazı isimleri özellikle tavsiye ettiğini belirtti.

YENİ HÜKÜMETİN ÖNCELİĞİ PAHALILIK VE ENFLASYON

Hamaney, yeni hükümetin önceliklerinden birinin pahalılık ve enflasyon sorununu çözmek olması gerektiğini ifade etti. Ekonomideki sorunların çözümünü Batı ile müzakerelere bağlanmaması gerektiğini söyleyen Hamaney, "Umudumuzu düşmana bağlamamıza gerek yok. Planlarımız için düşmanların onayını beklememeliyiz" diye konuştu.

'DÜŞMANLA ETKİLEŞİME GİRMEK ÇELİŞKİLİ DEĞİL'

Hamaney, "Bu gerçek, Cumhurbaşkanımızın sözlerinde ve Dışişleri Bakanı'nın birkaç gün önceki açıklamalarında da mevcuttu. Elbette bu düşmanla bir yerde etkileşime girmeyeceğimiz anlamına gelmiyor ancak sorun şu ki ona güvenmememiz gerekiyor. Bazı yerlerde aynı düşmanla etkileşime girmek çelişkili değil, engel yok" diye konuştu.

'YAPAY ZEKÂ KULLANMAK AVANTAJ DEĞİL'

Yetkililerin yapay zekâ teknolojileri konusunda geri kalmaması gerektiğini belirten Hamaney, "Yapay zekâyı kullanıyor olmak bizi aldatmasın. Yapay zekâ kullanıcısı olmak bir avantaj değil. Yapay zekânın ustalaştırılması gereken derin katmanları var. Bu katmanlar başkalarının elinde" dedi.

'DİĞER ÜLKELERİN YAPAY ZEKÂ GELİŞTİRMESİ ENGELLENEBİLİR'

Dünyada gelecekte Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı gibi yapay zekâ konusunda da bir ajans kurulabileceğini ve diğer ülkelerin yapay zekâ teknolojisi geliştirmesini engelleyebileceklerini söyleyen Hamaney, "Bu teknolojinin derin katmanlarına ulaşmalı ve ülke içinde yapay zekânın altyapısını takip etmelisiniz" değerlendirmesinde bulundu.