Türkiye'yi hayrete düşüren görüntüler Manisa'nın Akhisar ilçesinde kaydedildi.  Herkesin gözü önünde sokak ortasında hamile kadını demir sopayla öldüresiye döven Yılmaz Akman tutuklanırken, olay esnasında çevredekilerin müdahale etmemesine tepki yağmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil olduklarını, Yılmaz Akman'ın en ağır cezayı alması için davanın takipçisi olacaklarını bildirdi. 

DEMİR SOPAYLA HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE DÖVDÜ

Olay Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre dini nikahlı yaşadıkları öğrenilen Yılmaz Akman ile Sude Naz A. sokakta tartışmaya başladı. Kendisinden kaçmaya çalışan Sude Naz A.'yı çay ocağı önüne yakalayan Yılmaz Akman hamile olan dini nikahlı Sude Naz A.'ya şiddet uygulamaya başladı. Elindeki sopayla defalarca Sude Naz A.'ya vuran Yılmaz Akman daha sonra vatandaşlar tarafından linç edilmek istenince olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen ve suç kaydı bulunan Yılmaz Akman tutuklanarak cezaevine gönderildi.

18 SUÇ KAYDI VAR

Konuyla ilgili Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Akhisar ilçemizde 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 16.55'te çeşitli suçlardan 18 kaydı bulunan Şüpheli Y.A. isimli şahsın birlikte yaşadığı S.N.A. isimli kadın vatandaşımıza yönelik darp olayına saat 16.58'de motorize şahin ekibimiz tarafından müdahale edilmiştir. Bu esnada çevredeki vatandaşlar tarafından şüpheliye yönelik linç girişimi, takviye ekip sevk edilerek önlenmiştir. Gözaltına alınan şüpheli Y.A. adlı şahıs, sevk edildiği adli makamlarca 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü tutuklanmıştır. Olayda yaralanan S.N.A. adlı vatandaşımız sevk edildiği hastanede tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir. Ayrıca S.N.A. adlı vatandaşımız için ‘Koruma Kararı' alınmıştır.”

AİLE BAKANLIĞI DAVAYA MÜDAHİL OLDU

18 suç kaydı bulunan Yılmaz Akman'ın davasına Aile Bakanlığı da müdahil oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olduk. En ağır cezayı alması için yakın takipçisi olacağız" dedi.