Türkiye'de 1 Mart gecesi ehliyetsiz aracıyla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olan Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesiyle ilgili davalar, ABD'de sürüyor. 

HAKİM DÜŞÜNMEDEN REDDETTİ

Hakim Donald L. Cabell, Cihantimur’un Türkiye’ye iade davasının düşürülmesi talebini reddetti. Ayrıca, avukatlarının Cihantimur’un saldırıya uğradığı Newark ceza yerleşkesinden başka bir yere nakledilmesi için yaptığı başvuru da kabul edilmedi.

Cihan

YENİ YOL PİSİKOLOJİM BOZULDU

Cihantimur’un avukatları, mahkemeye sundukları 38 sayfalık dilekçede, müvekkillerinin saldırı sonrası psikolojik durumunun bozulduğunu belirterek, uzman bir doktor tarafından hazırlanmış son psikiyatri raporunu gizlilik kaydıyla hakime ilettiler.

Cihantimur’un avukatları Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher, müvekkilleriyle ilgili olarak çocuk psikoloğu ve terapisti Dr. Elliot Atkins tarafından hazırlanan psikiyatri raporunun hakim tarafından ivedilikle değerlendirilmesini talep etti.

Avukatlar, Cihantimur’un Newark’taki çocuk ve gençlerin tutulduğu ceza yerleşkesinde uğradığı fiziki saldırı sonrası psikolojik olarak ciddi şekilde etkilendiğini belirterek, sundukları bu son rapor ışığında, daha önce reddedilen kefaletle şartlı tahliye ve acil duruşma taleplerinin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

GİZLİLİK KARARIYLA KORUNMASINI TALEP ETTİLER

Avukatları, mahkemeye sundukları dilekçede Cihantimur’un psikiyatri raporunun gizlilik kararıyla korunmasını talep etti.

Dilekçede,

Raporda, "Kamuya açıklanmaması gereken gizli tıbbi bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca, raporun içeriği, Timur Cihantimur’un Newark’taki ceza tesisinde tutulduğu sürede güvenliğini tehlikeye atabilir" ifadelerine yer verildi.

Mahkemeye sunulan dilekçede, psikiyatri raporunun ayrıntıları dava dosyasına gizlilik çerçevesinde, üzeri karartılarak eklendi.