Bir süredir pankreas kanseri ile mücadele eden ünlü dansçı ve oyuncu Hasan Yalnızoğlu hayatını kaybetti. Yalnızoğlu, Anadolu Ateşi ve Survivor ile ismini geniş kitlelere duyurdu.

Bir süredir pankreas kanseri teşhisiyle tedavi gören 50 yaşındaki Hasan Yalnızoğlu, Bakırköy Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Sanatçının cenaze namazı, bugün ikindi namazını müteakip Şakirin Camisi'nde kılınacak.

Spor kariyerinde birçok başarısı olan, daha sonradan dans ve oyunculuk alanında ilerleyen Hasan Yalnızoğlu, Anadolu Ateşi grubunda da bir süre baş dansçı olarak görev yapmıştı.

Yalnızoğlu, 7 yaşında bir kız çocuğu babasıydı.

HASAN YALNIZOĞLU KİMDİR?

20 Ekim 1974 tarihinde Üsküdar, İstanbul'da dünyaya gelen Hasan Yalnızoğlu aslen Rizeli. Yalnızoğlu, 6 yaşında jimnastiğe başlamasının yanı sıra futbolla da ilgilendi. Yalnızoğlu, yüzme sporunda da başarılar kazanırken orta öğrenimini İstanbul’un Pendik ilçesinde tamamladı.

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Marmara Üniversitesi Yöneticilik mezunu olan Hasan Yalnızoğlu, spor kariyerindeki başarılarının yanı sıra kendisini dans ve oyunculuk alanlarında da kanıtladı.

Ünlü isim Sultans of the Dance ve Anadolu Ateşi dans gruplarında baş dansçı olarak görev aldı. Hasan Yalnızoğlu, 2007 yılında kendi gibi dansçı olan Tatiana Ruichiana ile evlendi.

Yalnızoğlu, Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmasında Nihat Altınkaya'nın ardından ikinci olurken 2013 yılında Şişli'de kendine ait bir spor salonu açtı.

Hasan Yalnızoğlu, 2014 yılında "Öğrenilmiş Duygular" adındaki kişisel gelişim kitabını çıkardı ve 2015 yılında, Acun Ilıcalı'nın TV8 ekranlarında düzenlediği Survivor All Star yarışmasında Gönüllüler takımında yarıştı.

Yarışmayı 5. olarak tamamlayan Yalnızoğlu, 1997 yılında kadınlarda Deniz Akkaya'nın erkeklerde de Kenan İmirzalıoğlu'nun birinci olduğu Best Model of Turkey yarışmasında ikinci olmayı da başarmıştı.