Gündem

Hileli gıda yetmedi gramajla da kandırıyorlar! İçlerinde ünlü firmalar da var

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıdada hilecilik yapan firmaları ifşa etmesinin ardından Ekol TV, şirketlerin gramaj oyununu da gözler önüne serdi. Ünlü şirketlerinde başvurduğu bu yöntemle tüketici kandırılıyor ve tuzağa düşürülüyor. İşte detaylar...

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınladığı listeyle gıdada hile yapan firmaları tek tek ifşaladı. Firmalar arasında zincir restoranların da olduğu görülürken, tüketicinin aldatılmasına büyük tepkiler yağdı. 

GRAMAJLA DA KANDIRIYORLAR!

Daha önce şirketlerin yaptığı ambalaj oyununu ekranlara taşıyan Ekol TV, şimdi de tüketiciyi kandıran gramaj hilesini gözler önüne serdi. Fiyatları yükseltmiyor gibi görünen şirketlerin, büyük bir kurnazlık yaparak ürünlerin gramajını düşürdüğü ortaya çıktı.

İÇLERİNDE ÜNLÜ FİRMALAR DA VAR

Süt ve süt ürünleri üreten ünlü bir firmayı deşifre eden Ekol TV, firmanın gramaj oyununu ekranlara taşıdı. Ünlü firmaların da yer aldığı bu hileyle tüketici kandırılırken, bazı ürünlerde de "özel gramaj" ibaresinin yazılı olduğu görüldü.

"GRAMAJ STANDARDI GETİRİLMELİ"

Konuyu değerlendiren uzman isim, "Özel gramaj derken neyi anlatmak istiyorlar? Tamamen satışı artırmak amaçlı. Tüketicinin dikkatini çekmeye yönelik bir ambalaj hilesi. Satışa sunulan gıda ürünlerinde mutlaka bir gramaj standardı getirilmesi lazım"" dedi.

Loading...