Lübnan'ın güneyinde sık sık İsrail ile çatışma halinde olan Hizbullah, devasa yeraltı tünellerinden geçen füze yüklü kamyonların yer aldığı görüntülerle İsrail'e göz dağı verdi.

Hizbullah'ın Imad 4 adını verdiği tünellerin içinin özel olarak tasalandığı anlaşılan görüntülerde, tünellerin geniş olması dikkat çekti.

SAVAŞ SINIRLARI GENİŞLER

Ayrıca görüntülerde “Bugün Lübnan'daki direnişin elindeki silah, ekipman, kabiliyet, kadrolar, uzmanlık ve deneyim, ayrıca inanç, kararlılık ve irade hiç olmadığı kadar güçlü. Bu hedefler ve koordinatları bizim elimizde. Bu füzeler son derece gizlilik için yerleştiriliyor, konuşlandırılıyor ve hedeflere odaklanıyor. Direniş artık hassas ve hassas olmayan füze ile silah kapasitesine sahip. İsrail, Lübnan'a bir savaş dayatırsa İsrail hiç ummadığı şeyleri yaşayacaktır. Bizimle savaş Lübnan sınırından Ürdün sınırına, Kızıldeniz'e, Kiryat Shmona'den Eliat'a kadar tüm Filistin'e kadar yayılır" ifadeleri ile İsrail'e sert mesaj verdi.

Görüntülerde, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın sesi de duyuluyor.

NE OLMUŞTU?

İsrail, yaklaşık üç haftadır Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür suikastlarına yanıt olarak İran'dan ve Hizbullah’tan gelecek olası bir saldırıyı bekliyor.

Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Şükür, İsrail ordusunun 30 Temmuz'da Beyrut'ta düzenlediği saldırıda yaşamını yitirmişti. Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ise 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı.

Tel Aviv yönetimi, Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanı Şükür'ün öldürülmesi ve Tahran'da Hamas lideri Haniye'nin suikasta uğramasının ardından Lübnan Hizbullahı ve İran'dan "güçlü bir karşılık beklediğini" açıklamıştı.