Dünya

Hizbullah’tan İsrail’in üssüne ölüm misillemesi: Bu küçük bir uyarıydı!

İsrail’in Lübnan’da başlattığı kara harekâtı artık Ortadoğu’da hızla yayılan bir ateş çemberi haline geldi. Harekatın 15’inci gününde Hizbullah’ın dün akşam saatlerinde Tel Aviv ordusunun Golan Tepeleri’nde yer alan askeri üssüne bomba yüklü IHA’larla düzenlendiği saldırı gündeme bomba gibi düştü. Saldırılarda 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7'si ağır 67 askerin de yaralandığını duyuruldu. İsrail medyası "En acı gecemiz" derken Genelkurmay Başkanı Halevi'nin durumu hâlâ belirsiz...

Abone Ol

İsrail, Lübnan’a karşı başlattığı ve kara harekâtı diyerek nitelendirdiği Ortadoğu’yu saran savaşta katliam saldırılarına devam ederken 15’inci günde Hizbullah, Tel Aviv ordusuna belki de gelmiş geçmiş en büyük misilleme saldırısını gerçekleştirdi.  İsrail gazetesi Maariv’in haberine göre Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesine düzenlenen İHA saldırısında yaralananların sayısı 67'e yükseldi. Yaralananlar arasında dördünün durumunun kritik olduğu aktarıldı.

İHA FİLOSUYLA SALDIRI DÜZENLENDİ

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut'taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesindeki İsrail ordusuna bağlı "Glolani Tugayı'nın eğitim üssüne İHA filosuyla" saldırı düzenlendiği kaydedildi. Öte yandan İran destekli grup, İsraillilerin Hayfa'da tanık oldukların şeylerin küçük bir uyarı olduğunu da ekledi.

HİZBULLAH: GÖREVDEN GERİ DURMAYACAĞIZ

Hizbullah'ın "ülkesini, halkını" korumak için göreve hazır olduğu, "düşmanı caydırmak görevinden geri durmayacağı" bildirildi.  İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah'ın askeri üsse yönelik İHA'lı saldırısında yaralanan tüm askerlerin hastanelere kaldırıldığı ve ailelerine haber verildiği belirtildi. Saldırıda 4 askerin yaşamını yitirdiği ve 67 askerin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralılardan 7’sinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

“EN ACI GECEMİZ”

Ölen askerlerin kimliklerinin daha sonra açıklanacağı aktarılırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulandı. Öte yandan, İsrail'in Yediot Ahranot gazetesi “En acı gecemiz” başlığıyla İsrail ordusuna dayandırılan haberde, Hizbullah'ın gönderdiği İHA'nın radardan kayboluncaya kadar takip edildiği belirtildi.

HERZİ HALEVİ ÖLDÜ MÜ? İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi kimdir? HERZİ HALEVİ ÖLDÜ MÜ? İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi kimdir?

HALEVİ ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

 Ancak asıl kritik iddia, saldırı sırasında üste olduğu tahmin edilen İsrail Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi’nin öldürüldüğü oldu. Tel Aviv hükümeti ve ordu konuya dair sessizliğini korusa da Arap basını Halevi’nin ölümünü doğruluyor.

TEL AVİV, SİVİLLERİN ÇADIRLARINI BOMBALADI

İsrail ise tüm bunlar yaşanırken Gazze’yi aralıksız olarak bombardımana tutmaya devam ediyor. Tel Aviv’in Gazze’deki Aksa Şehitleri Hastanesinin bahçesinde yerinden edilmiş sivillerin çadırlarını hedef alması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Filistin resmÎ haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesindeki çadırları bombaladığı belirtildi. Hastane yerleşkesinde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara düzenlenen saldırı sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı aktarılan haberde, İsrail saldırısının çadırlarda yangına yol açtığı ve alevlerin yayılmaya devam ettiği kaydedildi. WAFA'ya konuşan Aksa Şehitleri Hastanesi yetkilileri, İsrail'in çadırlara yönelik saldırısı sonucu çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi. Yetkililer, hastanenin yaralılarla dolduğunu belirtti. Öte yandan, sosyal medyada, hastane yerleşkesindeki yangında bazı kişilerin alevler içinde kaldığı, çığlıkların duyulduğu görüntüler paylaşıldı.

İSRAİL TEHCİR PLANINI HAYATA GEÇİRMEK İSTİYOR

Arap Birliği, İsrail'in Gazze’nin kuzeyindeki soykırımını, Filistinlileri tehcir etme planları doğrultusunda sürdürdüğünü bildirdi. Arap Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İsrail ordusunun Cibaliya bölgesi başta olmak üzere Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sürdürdüğü saldırıları şiddetle kınadı.

"ACIMASIZ BİR POLİTİKA YÜRÜTÜLÜYOR"

İsrail'in, "dünyanın Lübnan'da işlenen suçlara odaklanmasını fırsat bilerek Gazze'deki yüz kızartıcı suçlarına yenilerini eklediğinin" altını çizen Ebu Gayt, "İsrail, söz konusu saldırılarıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyini diğer bölgelerden koparma, Filistinlilerin tümünü yerinden etme ve tehcir planlarını hayata geçirmeyi hedefliyor” ifadesini kullanarak, Tel Aviv yönetiminin, gıda ve su gibi temel maddeleri engelleyerek Gazze'de yaşayan Filistinlilere karşı son derece acımasız bir politika yürüttüğünü belirtti.

Hizbullah'tan İsrail'e İHA saldırısı: Ölü ve yaralılar var Hizbullah'tan İsrail'e İHA saldırısı: Ölü ve yaralılar var