Gündem

İkbal'in telefonu çözüldü! Katil Semih Çelik ilk cinayeti işledikten sonra bakın ilk kimi aramış

Önce Ayşenur Halil'i ardından İkbal Uzuner'i öldüren Semih Çelik daha sonra da intihar etmişti. Türkiye vahşi cinayetle sarsılırken, İkbal Uzuner'in telefonu çözüldü. Katil Semih Çelik, Ayşenur Halil'i öldürdükten sonra bakın kimi aramış...

Abone Ol

İstanbul Fatih'te eski kız arkadaşı Ayşenur Halil'i öldürdükten sonra İkbal Uzuner'i de vahşice öldürüp cesedini parçalayarak surlardan atan cani Semih Çelik, Türkiye'nin hafızalarına kazındı. Korkunç cinayet sonrası intihar eden katilin ilk cinayet sonrası polisi aradığı öğrenildi. 

İKBAL'İN TELEFONU ÇÖZÜLDÜ

Hayatını kaybeden genç kızların cep telefonları ve katil Semih Çelik'in laptopuna incelenmek üzere el konulmuştu. İkbal Uzuner'in cep telefonu çözüldü. Ayşenur Halil'in kullanımında olduğu iphone marka cep telefonunun ise henüz çözülemediği, soruşturma birimlerinin incelemelerinin devam ettiği öğrenildi. Semih Çelik'in laptopundaki incelemenin de sürdüğü öğrenildi.

FIRINDAN BİRLİKTE EKMEK ALMIŞLAR

Öte yandan katil zanlısı Semih Çelik'in Ayşenur Halil'le dışarıda buluştuğu ve kahvaltı yapmak için birlikte bir fırına giderek ekmek aldıkları tespit edildi. İkilinin fırına birlikte gittikleri, çevredeki güvenlik kameralarından elde edildi.

POLİSE KENDİSİNİ İHBAR ETTİ

Sabah'ın haberine göre; Genç kızı evine götüren Çelik'in burada cinayeti işledikten sonra kendi cep telefonundan polisi arayarak cinayet işlediği yönünde ihbarda bulunduğu ve ikinci cinayeti işlemek üzere İkbal Uzuner'le buluşmak üzere Fatih'teki surlara hareket ettiği öğrenildi.

ŞİFRE KIRILAMAZSA ADRES APPLE

Soruşturma birimleri bu tip soruşturmalarda genellikle iPhone marka telefondaki şifreleri kırmak için soruşturma birimleri Apple ile iletişim kuruyor. Apple'in ürettiği cihazlarda bulunan iCloud hesabının şifresinin kırılması için şirkete yazılması gibi bir prosedür izleniyor.