Gündem

İki göçmen botu battı: 45 kişi ölürken 111 kişi kayıplara karıştı

Cibuti açıklarında Yemen’den hareket eden iki göçmen botunun batması sonucu en az 45 kişi hayatını kaybetti, 111 kişi ise kayıplara karıştı. Arama çalışmaları devam ediyor.

Abone Ol

Yemen’den hareket eden 310 göçmeni taşıyan iki bot, Cibuti açıklarında battı. Botların batması sonucu devam eden arama çalışmalarında 45 kişinin hayatını kaybettiği tespit edilirken 111 kişi için çalışmalar sürdürülüyor.

KENDİSİ ÖLDÜ, 4 AYLIK BEBEĞİ KURTULDU

Hayatta kalan göçmenler, Yemenli tekne operatörleri tarafından açık denize inmeye ve yüzmeye zorlandı. Sağ kalan göçmenlerden ilk teknede 100, ikincisinde ise Yemen'den Cibuti'ye gelen 210 göçmen bulunduğu bilgisine ulaşıldı. İlk teknedeki bir kadın boğulurken, 4 aylık bebeği ilk teknedeki diğer 98 kişiyle hayatta kaldı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından olaya dair, her iki botun da 310 göçmen ile Yemen’den ayrıldığı ve daha sonra Cibuti açıklarında Kızıldeniz’de alabora olduğu açıklaması yapıldı. IOM, Cibuti Cumhuriyeti Hükümeti ile koordineli olarak, hayatta kalanlara tıbbi yardım, ruh sağlığı ve psikososyal destek ile güvenli barınma da dahil olmak üzere insani yardım ve koruma müdahaleleri sağlıyor. Bu olaydan önce 2024 yılında Cibuti kıyılarında, IOM tarafından 124 ölüm kaydedildi.