Yaşam

İkinci el protez bacakla dolandırılmıştı! Depremzede Senem Ece Mazı'yı sevindiren haber

Hatay'da 650 bin TL ücretle ikinci el protez bacak satılarak dolandırılan depremzede Senem Ece Mazı'yı sevindiren haber geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mağdur edilen Mazı'nın yeni protezini üstleneceklerini duyurdu.

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli depremlerde eşi, kızı, kayınvalidesinin yanı sıra bir bacağını enkazda kaybeden Senem Ece Mazı, sıfır denilerek 650 bin TL'ye protez bacak aldı. 

İKİNCİ EL ŞOKU!

Hastanede tanıştığı ve kendilerini medikal şirketi personeli olarak tanıtan şahıslardan 650 bin TL bedelle aldığı protez bacakla ilgili gerçek ise protezin zarar görmesi ve tamire gönderilmesi sonrası ortaya çıktı. Mazı, ikinci el protezin kendisine sıfır fiyatına satıldığını medikal şirketi yetkililerinden öğrendi.

DEPREMZEDE MAĞDURA SEVİNDİREN HABER

Olayı öğrenir öğrenmez sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ve yeni protez yapımını üstleneceklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, "Kurduğumuz Ortez Protez Merkezi şu ana kadar 500 insanımızı ayağa kaldırdı ve depremzede kardeşlerimize de ücretsiz olarak hizmet veriyor. Senem Hanım'a buradan seslenmek ve ulaşmak isterim. Eğer merkezimize başvurursa, yeni protezinin yapımını biz üstlenmek isteriz" ifadelerini kullandı.

SENEM ECE MAZI'DAN TEŞEKKÜR

Başkan Fatma Şahin, destek söylemini TGRT Haber'de Yasemin Bozkurt'un sunumuyla yayınlanan 'Bilmedikleriniz' programına telefon bağlantısı yaparak da yineledi. Şahin, Senem Ece Mazı'nın tedavisine istediği zaman başlayabileceklerini ve en kısa sürede yeni protezine kavuşacağını da belirtti. Aynı yayına bağlanan mağdur depremzede Senem Ece Mazı da destek ve ilgisi için Fatma Şahin'e teşekkür ederek en kısa zamanda tedavi için Gaziantep'e gideceğini söyledi.