Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da “Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi”nde konuştu.  Bakan Tekin burada yaptığı konuşmada ''9 Eylül Pazartesi günü Çanakkale'den Gazze'ye vatan savunması ve bağımsızlık mücadelesi açılış dersi ile dersler başlayacaktır'' ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'ne katıldı.

KÖKLÜ GEÇMİŞ GÜÇLÜ GELECEK

Tekin burada yaptığı konuşmada, 2 gün sonra başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim yılına yenilenen eğitim programı, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile adım atacaklarını belirterek, zeminini milli değerlerin ve bilimsel gelişmelerin oluşturduğu bu modelle "Köklü geçmiş, güçlü gelecek" anlayışı doğrultusunda eğitimde zamanın ruhunu yakalamayı hedeflediklerini söyledi. Beceri-hak ve gelişim temelli bir öğrenme sürecinin yanı sıra, erdem-değer-eylem çerçevesini haiz bütüncül bir yaklaşımla oluşturdukları Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin, eğitimin muhtevasına yönelik dinamik bir dönüşüm sürecinin de başlangıcı olduğunu ifade etti.

Tekin, "Bu dönüşüm süreci, gençlerimizin hem doğal ve fıtri gelişimini esas alan hem de pedagojik gereksinimlerini karşılayan zengin bir içerikten ve ihtiyaç duyulan her aşamada güncellenebilecek canlı bir müktesebattan beslenmektedir." diye konuştu.

AÇILIŞ DERSİNİ AÇIKLADI

Son bir konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdir ve talimatlarına arz etmek istediğini söyleyen Tekin, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaklaşık 1 yıldır dünyanın gözü önünde devam eden İsrail zulmüne karşı evlatlarımızın farkındalığını artırmak için 9 Eylül Pazartesi günü okullarımızda 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi' başlıklı açılış dersiyle derslerin başlamasını talimatlarınıza arz ediyoruz. Bu sayede evlatlarımızın hem Filistinli kardeşleriyle dayanışma şuurunu artırmış hem de bağımsızlık ve vatan kavramlarının anlam ve önemine yönelik bir farkındalık oluşturmuş olacağız."

Kaynak: AA