Eğitim

İlk KYK burs ödemesi ne zaman yapılacak? 2024 KYK burs ödemesi tarihleri! Bu yıl KYK bursları ne kadar?

KYK burs başvuruları başladı. 13 Ekim'de sona erecek burs başvuruları ile ilgili öğrenciler, ilk KYK burs ödemesi ne zaman yapılacak ve KYK burs ödemeleri hangi tarihlerde yapılacak sorularının cevaplarını arıyor.

Abone Ol

KYK burs başvurları tüm hızıyla devam ederken KYK burslarının ne zaman, hangi tarihlerde ödeneceğine dair aramalar da artmış durumda. TC kimlik numarasına göre yapılan ödemeler hakkında ayrıntıları bir araya getirdik.

KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK?

KYK burs/kredi başvurularınının bitimine kısa bir süre kala yurt genelinde onlarca öğrenci, ödeme tarihlerini merak ediyor.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden ilk defa burs/kredi alacak öğrencilere ödeme tarihleri henüz netlik kazanmış değil. Ancak geçtiğimiz yıl alınan başvurulara göre bu yıl yatacak olan ödemelerin 15-30 Kasım tarihlerinde yapılacağı öngörülüyor.

Öte yandan öğrenciler, burslarını Ziraat Bankası aracılığıyla alacaklar. Öğrenciler yatan bursları ise Ziraat Genç Bank Kart aracılığıyla ATM’lerden çekebiliyor.

TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE ÖDEMELER NASIL YAPILIR?

Ekim ve kasım aylarını içeren ilk ödeme, öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak. Buna göre T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” ve “2” olan öğrenciler ilk gün ödemesi, “4” ve “6” olanlar ikinci gün ödemesi, “8” olan öğrenciler ise üçüncü gün ödemesi şeklinde art arda yapılacak olan 3 günlük ödemede burs/kredilerini alabilecek.

2024 KYK BURSU NE KADAR OLACAK?

2023-2024 ön lisans ve lisans öğrencileri için KYK burs ücreti aylık 2 bin TL olarak belirlenmişti. Yüksek lisansta 4 bin TL, doktorada 6 bin TL olarak ödenmekteydi. 2025 KYK burs ve öğrenim kredisi ücretleri henüz duyurulmadı. Gelişmelere haberimizde yer vereceğiz.