Birçok büyük takımda oynayan Eski Milli Basketbolcu İlkan Karaman’ın beklenmedik vefatı yakınlarını ve hayranlarını yasa boğdu. İlkan Karaman’ın ölüm haberinin ardından eski takımları Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan taziye mesajları geldi…

Ilkan Karaman C

İLKAN KARAMAN ÖLDÜ MÜ NEDEN ÖLDÜ?

Basketfaul'de yer alan habere göre İlkan Karaman Datça’ya dalış yapmaya gidiyordu. Benzin alan arkadaşını yol kenarında bekleyen eski milli basketbolcu kontrolünü kaybeden araç kaldırıma çıkan aracın altında kaldı. Kaza sonucu Karaman’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ilkan Karaman A

ESKİ MİLLİ BASKETBOLCU İLKAN KARAMAN KAÇ YAŞINDAYDI?

İlkan Karaman 13 Mayıs 1990 tarihinde dünyaya geldi. 34 yaşında hayata gözlerini yuman Karaman, profesyonel basketbol kariyerine Tofaş'ta başladı.

2010'un ağustos ayında Galatasaray ile beş senelik sözleşme imzaladı. Fakat yapılan anlaşma gereği 2010-11 sezonunda da Tofaşspor adına forma giydi. 2011-12 sezonu için Galatasaray tarafından Pınar Karşıyaka'ya kiralandı. 2011-12 sezonunda forma giydiği 30 normal sezon karşılaşmasında 10.7 sayı ve 6.4 ribaund ortalamaları yakaladı.

Sonrasında sırasıyla Fenerbahçe, Beşiktaş, Pınar Karşıyaka ve Cholet Basket’de oynayan Karaman 2021’DE Türkiye’ye döndükten sonra Petkim ile anlaştı. 2023’te Tayvan P. Leauge+ takımlarından Formosa Taishin Dreamers ile sözleşme imzaladı ve Tayvan basketbol tarihindeki ilk Türk oyuncu oldu.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

İlkan Karaman 2009 FIBA Avrupa 20 Yaş Altı Basketbol Şampiyonası ve 2010 FIBA Avrupa 20 Yaş Altı Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye 20 yaş altı millî basketbol takımının formasını giydi. 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde ise Türkiye millî takımı forması giydi.