Gündem

İlkokulda mide bulandıran olay: Temizlik görevlisinden 8 yaşındaki kıza istismar! "Seninle sevgili olacağım"

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan bir ilkokulda E.Ş. (8) adlı kız çocuğunun eğitimine 1 hafta önce kurumda işe başlayan 18 yaşındaki temizlik görevlisi DT'nin cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü. Veliler, şikayet üzerine gözaltına alınan DT'nin, çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, okul önünde toplanıp protesto etti.

Abone Ol

Kan  donduran olay, 10 Ekim'de Mansuroğlu Mahallesi'ndeki ilkokulda yaşandı. İddiaya göre, okulda temizlik görevlisi olan DT, 3'üncü sınıf öğrencisi E.Ş.'ye sözlü ve fiziksel olarak cinsel tacizde bulundu. DT'nin E.Ş.'ye sosyal medya hesabını vermek istediğini, hediyeler alacağını ve para vereceğini söyleyip, yanağından öptüğü öne çıktı. Öğrencinin durumu öğretmenine anlatması üzerine konu polise bildirildi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, DT'yi önceki gün ele geçirdi. Polisteki işlemlerin ardından dün adliyeye sevk edilen şüpheli DT adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

"SENİNLE SEVGİLİ OLACAĞIM"

Olayı öğrenen veliler, okul önünde toplanıp tepki gösterdi. E.Ş.'nin yakını Yasemin Çetin, "Yaklaşık 1 hafta önce okula bir temizlik işçisi alınıyor. Kızımızın yandan gidip iletişim kurmuş. Kendisi ile arkadaş olmak istiyor. 8 yaşındaki kız çocuğuyla arkadaş olmak istiyor. Böyle bir şey istemediğini söylüyor. Derse geçiyor Ertesi gün, kızımız tek olarak kalıyor ve bu görevli tekrar gelip kızımıza 'Seninle sevgili olacağım' diyor.  Fiziksel temas içeren bazı hareketlerde bulunuyor. Kızımız öğretmenine durumu anlatınca okul yönetimi ve polis harekete geçiyor. Bu kişi gözaltına alındı. Sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Onun yanında çocuğumuzun ailesi yokken ifadesi alınmış. Baskı altında yapılmış. Bunu duyan veliler de okul önünde toplandı. Bu kişinin tutuklanmasını ve yargı sürecinin bir an önce başlatılmasını istiyoruz" ifadelerini kaydetti.