Gündem

İmamoğlu'ndan 'Ahmak davası' için dilekçe: Milletin idaresine bir darbe girişimidir

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvuru yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duruşmaya katılım dilekçesi sundu. İstinaf sürecinde bulunan dava ile adliye çıkışı açıklama yapan İmamoğlu, "Yüz yüze gelerek savunma yapabilmem milli iradeye saygının bir gereği" dedi. İmamoğlu davayı ise, "Millet iradesine açık bir darbe girişimi" olarak nitelendirdi.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘ahmak davası’ olarak bilinen davada yüz yüze savunma yapma talebiyle mahkemeye dilekçe sundu. İmamoğlu, bu davanın sadece kendisine değil, milletin iradesine karşı bir darbe girişimi olduğunu savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunda ‘ahmak davası’ olarak bilinen ve istinaf sürecinde bulunan davada mahkemeye dilekçe vererek, duruşmaya katılma talebinde bulundu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi’ne sunulan dilekçede, İmamoğlu, bu davanın hukukun yanı sıra milli iradeye saygının da bir gereği olduğunu vurguladı. İmamoğlu, dilekçesinde, "Bu ceza, sadece beni değil, temsil ettiğim toplumu ve kamu yararını da derinden etkileyecek. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 11 milyon seçmenin iradesini geçersiz kılacak bu cezaya karşı savunma yapmam, hukuka olduğu kadar milli iradeye de saygının bir gereği" dedi.

SAVUNMA YAPMAK İSTİYOR

İBB Başkanı, daha önce avukatları tarafından yapılan duruşma taleplerinin reddedildiğini belirterek, bu kez bizzat kendisinin mahkeme huzurunda savunma yapmak istediğini ifade etti. İmamoğlu, bu tür kararların sonuçlarının yalnızca cezalandırılmak istenen kişiyle sınırlı kalmadığını, kamuoyunu da derinden etkilediğini dile getirdi.

Mahkemeye başvurusunun ardından gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, davayı siyasi bir proje olarak nitelendirdi. "Bu dava, İBB’nin seçilmiş başkanı olarak bana değil, milletimizin iradesine yöneltilmiş bir darbe girişimidir. Bu, hukuki değil, siyasi bir davadır" dedi. İmamoğlu, İstanbul'da üç seçimde de iktidarın karşısında başarı kazandığını hatırlatarak, iktidarın bu başarıyı entrikalarla kırmaya çalıştığını iddia etti.

NİHAİ KARAR AÇIKLANACAK

İmamoğlu ayrıca, "Milletimiz, yargı darbesiyle haklarının elinden alınmak istendiğinin farkında ve süreci vicdanıyla takip ediyor. Bu dava, milletimizin demokrasiye olan inancını daha da güçlendirecek" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun duruşma talebiyle ilgili nihai kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.