İstanbul Fatih'te katil Semih Çelik, önce Ayşenur Halil'in boğazını keserek öldürdü; daha sonra İkbal Uzuner'i öldürüp bedenini surlardan aşağı attı. Türkiye bu dehşet veren görüntüleri atlatamazken, İncel grupları mercek altına alındı.  19 yaşındaki Semih Çelik’in telefon ve bilgisayarında Discord başta olmak üzere DarkWeb, Telegram, Twitch gibi paylaşım grupları ile X-Facebook gibi sosyal medya hesapları üzerinden kadın düşmanlığından beslenen, feministler, göçmenler ve Yahudilerden nefret eden İncel gruplarla yazışmalarını tespit etti.

SEMİH ÇELİK SATANİST MİYDİ?

Hürriyet'ten Fulya Sohbaş'ın haberine göre; vahşice işlediği cinayetler sebebiyle ‘Katil Çelik’e açık şekilde övgüler düzen, “kadınlara ölüm!” nağraları atan gruplar ve kişiler takibe alındı. Ayrıca odasında bulunan kara kanatlı Lucifer figürü, kurukafa Meryem ve İsa ikonası ve detaylı çizimler sebebiyle Çelik’in “şeytana tapan” bir satanist olduğu iddiası da var.

İNCEL GRUPLARI NEDİR? NEYE İNANIYORLAR?

“İncel” İngilizceden, “zorunlu bekâr” anlamına gelen “involuntary celibate” kelimelerinin kısaltılması ile dilimize geçmiş bir tanım. İlk kez 1994’te Alana isimli bir kadın tarafından telaffuz ediliyor. Alana’nın kendisi gibi sevgilisi olmayan, utangaç insanların sohbet etmesi için kurduğu, “gönülsüz bekarlar” gurubu 2000’de Reddit’te özerkleşiyor. Zaman içinde de incellik, “çirkin”, “yoksul”, “kısa boylu” olmak gibi doğuştan sahip olmadıkları kimi özellikleri nedeniyle ilişkisi olmadığına inanan ve yine bu sebeplerle kadınların kendisine asla yüz vermeyeceğini düşünen, bu hissiyatlarını da kadın düşmanlığı, nefret söylemleri, son yıllarda da cinayetler ve şiddet ile besleyen bir ideolojiye dönüşüyor. Her ne kadar Reddit, bu alt kümeyi 2017’de yasaklasa da grup, başka platformlarda (Discort, DarkWeb vs.) büyümeye devam ediyor. Araştırmalara göre incellerin çoğu ölmeden önce (burada kasıt intihar etmek) birkaç çekici kadın ya da erkeği de beraberinde götürmenin iyi bir seçenek olduğuna inanıyor.