Ailesinin yürüyüş tutkunu olduğunu söylediği emekli İngiliz doktor Tom Doherty, cumartesi günü Fransa’nın Pireneler bölgesine doğru yola çıktı.

Salı gününe kadar ailesine yürüyüş rotasından manzara fotoğrafları gönderiyordu.  Kızı Rachel Doherty, babasının son fotoğrafı Salı günü öğleden sonra gönderdiğini ve arkasında bulunan dağın tepesindeki bulutları göstererek “kahretsin” mesajı yazdığını söyledi.

Rachel “Babama dikkatli olmasını söyleyerek, geri dönmesi konusunda ısrar ettik” diye konuştu.

Skynews Tom Doherty French Pyrenees 6650957

'YARDIM EDİN, DÜŞTÜM'

67 yaşındaki Tom’dan son haber, yerel saatle 19.07’de mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden geldi. Emekli doktor, aile grubuna mesaj atarak düştüğünü ve hareket edemediğini söyleyip yardım istedi. Ancak sonrasında kendisinden bir daha haber alınmadı.

Skynews Tom Doherty Pyrenees 6651088

Fransız yayın kuruluşu France Info’ya konuşan eşi Anne, kocasının sık sık iki veya üç saatlik yürüyüşe çıktığını ancak Pirene bölgesini çok iyi bilmediğini ve yürüyüş için gerekli ekipmana veya donanıma sahip olmadığını belirtti.

ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

Fransız emniyet yetkilileri, helikopterler ve köpeklerin de katıldığı arama kurtarma çalışmalarını başlattı fakat bölgedeki yoğun sis nedeniyle çalışmalara ara verildi.

Eşi Anne, arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gittiğini belirterek Tom’un arabasının bulunduğunu söyledi. Anne “Buraya gelmeden onu bulduklarını ve bana hastanede olduğunu söylemelerini umuyordum. Çok endişeliyim ancak umudumu yitirmedim. Buradan görgü tanıklarına çağrıda bulunuyorum. Onu görenler lütfen polise haber versin” dedi.

Skynews French Pyrenees Tom Doherty 6650959

'ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanlığı yayımladığı açıklamada, “Kaybolan İngiliz vatandaşı için yerel yetkililerle iletişim halindeyiz. Ailesine elimizden geldiğince destek olacağız” ifadesinde bulundu.

Ailesinin verdiği bilgiye göre Tom, tropikal tıp alanında dünya çapında çalışmalar yapmış ve sıtma konusunda uzmanlaşmış saygın bir doktordu.

Yaklaşık on yıl önce emekliye ayrılmasından bu yana zamanının çoğunu Fransa’da geçiren Tom’un üç kızı, bir oğlu ve bir torunu var.