Sosyal medya kullanıcılarının yakından takip ettiği Instagram yasağının akıbeti merak edilmeye devam ediyor. Ağustos 2024 gündeminin öne çıkan başlıkları arasında bulunan Instagram erişim yasağı Google'da aranıyor. Peki, instagram açılacak mı, ne zaman açılacak? Instagram neden kapatıldı? İşte instagram son dakika gelişmeleri... 

Insta

INSTAGRAM SON DAKİKA GELİŞMELERİ 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’daki “Turistik Tatvan Treni Uğurlama Töreni”nde Instagram’a uygulanan erişim yasağına ilişkin değerlendirmede bulundu: “Her ülkenin kendisine ait kuralları var. Herkes bu kurallara uymak zorunda. Özellikle katalog suçlar kapsamında bildirdiğimiz suçlara karşı istenilen adımlar atılmadı. Bunlar, Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yapılan saldırılar, bahisler ve cinsel içerikli paylaşımlar gibi suçlar. Öte yandan, vahşice katledilmiş Hamas lideri İsmail Heniyye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına bile tahammül edemiyorlar. Eğer ortada sansür veya engelleme varsa Instagram’ın yaptığı tam olarak budur. Biz tersine burada kanunlarımızı, toplumsal hassasiyetlerimizi ön plana çıkarıyoruz ve onları sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Ciddi aşama kaydettik."

Instagram-2

INSTAGRAM SON DAKİKA AÇIKLAMA VAR MI, SON DURUM NEDİR?
Sosyal medya platformuna uygulanan bu engel hakkında yetkililerle yapılan görüşmeler sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle görüşmenin ardından tam istedikleri sonuca ulaşamadıklarını belirtti.

Instagram Son Durum

INSTAGRAM TÜRKİYE’DE NEDEN KAPATILDI?

Meta çatısı altında faaliyet gösteren Instagram’a 2 Ağustos Cuma günü itibarıyla Türkiye’de girilemiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram'a Türkiye’de bu sabah erişim engeli getirildi. Bu gelişmeyle birlikte güne uyanan milyonlarca kullanıcı Instagram’a neden girmediğini araştırmaya başladı. Öte yandan BTK, Instagram'a neden erişim engeli getirildiğini de açıkladı.