Instagram’da profile şarkı ekleme özelliği yeni nesil için ilk defa karşılaşan bir şey olsa da 90’lı yıllarda MSN kullanan nesil için oldukça tanıdık geldi. Bu yeni özellik ile artık sosyal medya kullanıcıları profillerine istedikleri şarkıyı ekleyebilecek. Ancak şarkı otomatik olarak çalınmayacak. Profili görüntüleyenler isterlerse parçayı çalabilecek veya durdurabilecekler. İşte, Instagram’da profile şarkı ekleme özelliği ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

Instagram Muzik Ekleme B

INSTAGRAM’DA PROFİLE ŞARKI NASIL EKLENİR?

Instagram’da profile şarkı eklemek için ana sayfadan kendi profilinize gelin. Burada “Profili düzenle” alanına tıklayın. Buradan Şarkı ekle bölümünü görebilirsiniz. Reels veya gönderilerde kullanılanlar gibi birçok parça Instagram kütüphanesinde yer alırken, istediğiniz şarkıyı seçip onayladığınızda profilinize şarkıyı da eklemiş olacaksınız.

Ancak kişi profiline şarkıyı eklediğinde, profilde parça otomatik olarak çalmayacak. Ancak profili görüntüleyen kişi isterse üzerine tıklayıp şarkıyı dinleyebilecek ya da durdurabilecek.

Aynı zamanda seçilen şarkının sadece 30 saniyelik bir bölümü profilde çalıyor olacak. Kişi seçtiği şarkının istediği bölümünü profiline ekleyebilecek.