iPhone 16'nın piyasaya sürülmesinin ardından Türkiye'de ön satışlar sona erdi. Bu akşam saat 20.00'de ise İOS 18 güncellemesi gelecek. Hangi modeller İOS 18 güncellemesi alacak? İOS 18 ile neler değişecek. iPhone sahiplerine yanıt geldi.

İOS 18 İLE GELECEK YENİLİKLER NELER?

Kullanıcılar Ana Ekran’daki tüm boş alanlarda uygulamaları ve araç takımlarını düzenleyebilecek, Kilit Ekranı’nın altındaki düğmeleri özelleştirebilecek ve Denetim Merkezi’nde daha fazla denetime hızlıca erişebilecek. Fotoğraf arşivleri, Fotoğraflar uygulamasında yeni, tek bir görünümde otomatik olarak düzenleniyor ve yeni yardımcı koleksiyonlar, favorilere kolayca erişmenizi sağlıyor. Mail uygulaması, aygıt içi akıllı teknolojileri kullanarak mail’leri kategorilere ayırıyor ve gelen kutusunu sadeleştiriyor. iMessage uygulamasına ise yeni metin efektleri geliyor. iPhone’da mevcut olan uydu özellikleriyle aynı çığır açıcı teknolojiden alınan güçle kullanıcılar şimdi hücresel bağlantı veya Wi-Fi bağlantısı olmadığında Mesajlar uygulamasıyla uydu üzerinden iletişim kurabiliyor.

Iphone O

YENİ METİN EFEKTLERİ GELİYOR

Kullanıcılar Ana Ekran’daki tüm boş alanlarda uygulamaları ve araç takımlarını düzenleyebilecek, Kilit Ekranı’nın altındaki düğmeleri özelleştirebilecek ve Denetim Merkezi’nde daha fazla denetime hızlıca erişebilecek. Fotoğraf arşivleri, Fotoğraflar uygulamasında yeni, tek bir görünümde otomatik olarak düzenleniyor ve yeni yardımcı koleksiyonlar, favorilere kolayca erişmenizi sağlıyor. Mail uygulaması, aygıt içi akıllı teknolojileri kullanarak mail’leri kategorilere ayırıyor ve gelen kutusunu sadeleştiriyor. iMessage uygulamasına ise yeni metin efektleri geliyor. iPhone’da mevcut olan uydu özellikleriyle aynı çığır açıcı teknolojiden alınan güçle kullanıcılar şimdi hücresel bağlantı veya Wi-Fi bağlantısı olmadığında Mesajlar uygulamasıyla uydu üzerinden iletişim kurabiliyor. Bu güncellemeyle birlikte, performans iyileştirmeleri ve arayüzdeki yeniliklerin yanı sıra, Apple Intelligence adı verilen yeni yapay zeka özellikleri de kullanıma sunulacak.

HANGİ iPHONE MODELLERİ GÜNCELLEME ALACAK?

Bu akam iOS 18 güncellemesi alabilecek modeller:
- iPhone 15 serileri
- iPhone 14 serileri
- iPhone 13 serileri
- iPhone 12 serileri
- iPhone 11 serileri
- iPhone X serileri
- iPhone SE 2 ve SE 3