En büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Apple'ın merakla beklenen iPhone serisi sahneye çıktı. Apple Park'ta düzenlenen It's Glowtime etkinliğinde ilk sözü Apple CEO'su Tim Cook aldı. Onun ardından ise iPhone'ları anlatması için sahneye Kaiann Drance geldi.

DAHA FAZLA YENİ RENK SEÇENEĞİ

iPhone 16 havacılık sınıfı alüminyum kullanıyor. Telefonda artık ultramarin, turkuaz ve pembe gibi daha fazla yeni renk seçeneği var. iPhone 16, önceki modelden yüzde 50 daha dayanıklı. Cam-seramik ekrana sahip iPhone 16'nın standart modeli ve Plus versiyonu sırasıyla 6.1 inç ve 6.7 inç OLED ekranlarla gelecek. Ekranlar 2.000 nit tepe parlaklık sunarken 60 Hz yenileme hızıyla destekleniyor.

Iphone 16 6

ÖZELLEŞTİRİLEBİLİR EYLEM DÜĞMESİ

Her iki modelin de sol tarafında yeni, özelleştirilebilir Eylem düğmesi olacak. Bu düğmeyi kullanıcı isterse günün saatine bağlı olarak programlayabilecek. Ayrıca yeni bir Yakalama düğmesi de geliyor. Bu da iPhone 16'nın yanında konumlanıyor. Kamera ayarlarını yapmak için bu düğme kullanılabilecek. 

Iphone 16 4

A18 İŞLEMCİ KULLANILIYOR

Telefonlarda, A18 işlemci kullanılıyor. A16 Bionic'ten yüzde 30 daha az güç kullanan A18 işlemcinin GPU'su da iPhone 15'ten yüzde 40 daha hızlı. Daha önce Apple Intelligence etkinliğinde tanıtılan Siri özellikleri, iPhone 16 ile birlikte tekrar gösterildi.

Iphone 16 3-1

ARKA PLAN VE RÜZGÂR GÜRÜLTÜSÜ AZALTILIYOR

iPhone 16'da ana kamera 48 megapiksel çözünürlüğe sahip. Ana kameraya 12 megapiksellik 2x telefoto kamera eşlik ediyor. iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ta HDR desteğiyle 4K 60 fps video çekmek de mümkün olacak. iPhone 16 ayrıca arka plan ve rüzgâr gürültüsünü azaltmak için makine öğrenimini kullanarak daha iyi ses yakalıyor. A18'in oyun oynamak için de ideal olduğu belirtildi. Phone 16'da ısıyı dağıtmak için yeni bir termal altyapıyla iyileştirilmiş termal tasarım bulunuyor. Bunun da oyun oynarken yüzde 30 daha yüksek sürdürülebilir performans sunduğu kaydediliyor. Telefon ayrıca donanım hızlandırmalı ışın izlemeyi destekliyor.

İPHONE 16 VE İPHONE 16 PLUS FİYATLARI

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus fiyatları da belli oldu. iPhone 16 128 GB 799 dolarlık fiyat etiketine sahip. iPhone 16 Plus'ın fiyatı ise 899 dolardan başlıyor. Bu fiyat 128 GB'lik versiyon için geçerli.

Iphone 16 2-1

APPLE WATCH SERIES 10 DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Apple etkinliğinde Operasyon Direktörü Jeff Williams da şirketin Apple Watch ürününü tanıtmak için sahnede yerini aldı. 

Apple Watch

ŞİRKETİN ÜRETTİĞİ EN BÜYÜK EKRANA SAHİP

Williams, Series 10'un şirketin şimdiye kadar ürettiği en büyük ekrana sahip olduğunu söyledi. Watch Ultra'dan bile daha büyük ekranla gelecek olan saat, önceki neslinden yüzde 30 daha büyük. Apple'ın ilk geniş açılı OLED ekranı da Series 10'da kullanılıyor. Bu, alttaki kristallerin daha fazla ışık yaymasını sağlıyor.
Apple Watch Series 10, yüzde 40 daha parlak ekrana sahip. Ayrıca saate jet siyahı isminde yeni bir renk de ekleniyor. Gümüş ve alüminyum kasa seçeneklerine sahip olacak saat, aynı zamanda Series 9'dan yüzde 10 daha ince. Ayrıca, kullanıcılar ilk kez, doğrudan Series 10'un yerleşik yeni hoparlörleri aracılığıyla medya oynatabilecek. Daha hızlı şarj olacak. Telefon görüşmelerini iyileştirmek için Series 10 arka plan gürültüsünü en aza indiriyor.

Air Pods Iç

AIRPODS DA SAHNEDEKİ YERİNİ ALDI

Apple Park'ta düzenlenen It's Glowtime etkinliğinde, H2 işlemci ile gelen AirPods 4, 'şimdiye kadarki en konforlu AirPods' olarak tanıtıldı. Kompakt ve modern bir tasarımla gelen AirPods 4'ün sap kısmı artık daha kısa. Bu anlamda AirPods Pro'ya benzeyen yeni nesil modelde Aktif Gürültü Engelleme özelliği var. Yeni nesil AirPods'da Bluetooth 5.3 teknolojisi kullanılıyor. Tek şarj ile 6 saat kesintisiz müzik dinleme imkânı sunan kulaklık, şarj kutusuyla birlikte toplam 30 saat vadediyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde kulaklığı 10 dakikalık şarj ile 1 saat boyunca kullanmak mümkün.
AirPods 4'ün 199 dolarlık fiyat etiketine sahip olacağı açıklandı.

KAMERA KONTROL BUTONU TANITILDI

iPhone 16 tanıtımı canlı yayın link! Apple iPhone 16 tanıtım yayını canlı izle! iPhone 16 tanıtımı canlı yayın link! Apple iPhone 16 tanıtım yayını canlı izle!