İranlı yönetmen Ali Abbasi’nin merakla beklenen yeni filmi "Çırak", geçtiğimiz mayıs ayında Cannes Film Festivali'nin Ana Yarışma seçkisinde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk kez Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde izleyiciyle buluşan film, Amerika'da ise Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinden hemen önce gösterime girecek.

GENÇ TRUMP'IN YÜKSELİŞİ

Film, genç Donald Trump’ın New York'taki emlak kralı olarak yükselişini ve bu süreçte yaşanan karanlık olayları ele alıyor. Trump’ın patolojik bir vaka olarak resmedildiği sahneler oldukça tartışma yarattı. Sebastian Stan, genç Trump'ı canlandırırken, Succession dizisinin yıldızı  Jeremy Strong, Trump’ın akıl hocası ve siyasi manevralarının mimarı olan Roy Cohn rolünde.

Abbasi’nin filmi, Trump’ın 1980'lerdeki yükseliş hikayesini işlerken, başarıya giden yolda ahlaki sınırların nasıl aşıldığını ve Trump’ın Roy Cohn’dan öğrendiği üç temel kuralı hayatına nasıl adapte ettiğini gözler önüne seriyor: "Her şeyi inkar et, yenilgiyi asla kabul etme ve çamura batsan bile geri adım atma."

TECAVÜZ SAHNESİ ŞOKE ETTİ

Filmde ayrıca Trump’ın ilk eşi Ivana ile olan ilişkisinde yaşanan şok edici detaylar da yer alıyor. Ivana’yı küçümseyen ve onunla olan tutkusunu kaybeden genç Trump’ın karısına yönelik kötü davranışları, izleyenleri derinden etkiliyor. Özellikle Trump'ın karısına tecavüz ettiği sahne, izleyicileri şoke eden anlardan biri olarak dikkat çekiyor.

11 Ekim'de ABD'de gösterime girecek olan "Çırak" filmi, 2025 Oscar Ödülleri'nde adaylık için destek almayı bekliyor. Trump'ın temsilcileri ise filmin gerçekleri yansıtmadığını iddia ederken, Trump'ın filme vereceği tepki merak konusu.