Dünya

İsrail Beyrut'a bomba yağdırdı: Çok sayıda patlama meydana geldi

Lübnan'a kara harekâtı gerçekleştiren İsrail, Beyrut'un güneyine hava saldırılarını da yoğunlaştırdı. İsrail ordusu Dahiye'ye hava saldırısı gerçekleştirirken bölgede patlamalar meydana geldi.

Abone Ol

Filistin işgalini sürdüren İsrail, Lübnan’a yönelik hava saldırılarına geçtiğimiz hafta kara harekâtını da ekledi. İsrail'in Lübnan’a yönelik saldırıları sürerken bu gece saatlerinde Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine yeni bir bombardıman gerçekleştirildi.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee Lübnan'ın Burj el-Barajneh'in güney mahallesi sakinlerine 'bölgeyi tahliye edin' uyarısı yaparken saldırı tehdidinde bulundu. X hesabı üzerinden açıklama yapan Sözcü Adraee,  "Burj el-Barajneh'in güney banliyösü sakinleri, özellikle haritalarda belirtilen binalara ve onlara bitişik olanlara acil bir uyarı: Hizbullah tesislerinin ve çıkarlarının yakınında bulunuyorsunuz ve IDF yakın gelecekte onlara karşı harekete geçecek. Kendi güvenliğiniz ve aile üyelerinizin güvenliği için bu binaları ve bitişiğindekileri derhal tahliye etmeli ve bunlardan en az 500 metre mesafe uzak durmalısınız" ifadelerini kullandı.

Adraee'nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın bir saat sonrasında bombardıman gerçekleştirildi. 

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ ÇALIŞMA YÜRÜTEMİYOR

İsrail ordusu tarafından gece geç saatlerde "Beyrut'un güneyini boşaltın" çağrısı yapılmasının ardından bombardıman başlarken Dahiye’ye yönelik yoğun saldırılar sebebiyle arama-kurtarma ekiplerinin de çalışma yürütemediği kaybedildi.

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus'a yönelik ilk saldırısını gerçekleştiren İsrail ordusu kara harekâtınının sınırlarını genişletiyor.

SALDIRILAR ART ARDA GELDİ

Diğer yandan cumartesi akşam saatlerinden pazar sabahına kadar Beyrut'un güney banliyölerinde art arda gelen büyük çaplı saldırıların, şehir genelinde ve birkaç kilometre öteden görülebilen yaklaşık 30 dakika süren patlamalara neden olduğunu bilgisi aktarıldı.

NASRALLAH'IN HALEFİ ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından İsrail ordusu bu kez de muhtemel halefi Haşim Seyfettin'in hedef alındığını açıklamıştı. Lübnanlı güvenlik kaynağı ise Seyfettin’den haber alınamadığını bildirdi.

Hizbullah yetkilileri tarafından Haşim Seyfettin'in durumuna ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Hizbullah'ın Beyrut'taki merkez komuta karargahına düzenlediği saldırıda öldürülmüştü.

İSRAİL’DEN YÜZLERCE HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu ve Hizbullah arasındaki kontrollü çatışmalar 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü olarak devam ederken İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül tarihinden bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam bin 411 kişi saldırılarda hayatını kaybetti.

Öte yandan İsrail’in bombardımanları nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden olurken Lübnan’ın güney kesimlerinden Beyrut ve kuzeye yönelik göçler sürüyor. Suriye’ye ise on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Loading...