Dünya

İsrail, Lübnan'ın kalbi Beyrut'u bir kez daha vurdu: Ölü ve yaralılar var!

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine İsrail ordusu tarafından dördüncü kez saldırı düzenlendi. İsrail devlet televizyonu, saldırıda F-35 savaş uçağının kullanıldığını bildirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı 15 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiğini aktarırken Hizbullah'ın İHA komutanının da ölenlerin arasında olduğu söylendi. Öte yandan İsrail'in Gazze'de Filistinlilerin sığındığı okulu vurmasıyla 15 kişi hayatını kaybetti

Loading...

Abone Ol

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine İsrail ordusu tarafından dördüncü kez saldırı düzenlendi.

HİZBULLAH KOMUTANI HEDEF ALINDI

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordusu şu anda Beyrut'a saldırılar düzenliyor" ifadelerine yer verildi. İsrail ordu radyosunun haberine göre, Beyrut'un Dahiye Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda Hizbullah'ın silahlı insansız hava aracı (İHA) biriminden sorumlu komutanı Muhammed Hüseyin Sarur hedef alındı. Komutanın hayatını kaybettiği bölgedeki haber ajansları tarafından aktarıldı.

İSRAİL F-35 İLE SALDIRDI

İsrail devlet televizyonu KAN, saldırıda F-35 savaş uçağının kullanıldığını bildirdi. Lübnan'dan yayın yapan El-Cedid televizyonu saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiğinin bilgisini geçti.

İŞLEK BİR CADDE VURULDU

Lübnan resmi haber ajansı NNA, saldırının Dahiye'de işlek bir cadde üzerindeki 10 katlı apartmanın bir dairesine düzenlendiğini bildirdi. İsrail'in bu son saldırısı, bir hafta içinde Beyrut'un Dahiye Mahallesi'ni hedef alan dördüncü hava saldırısı olarak kayıtlara geçti. Sosyal medyada, İsrail'in hedef aldığı binadaki bir dairenin hasar aldığı görüntüler paylaşıldı.

TEL AVİV, GAZZE'DE OKULU VURDU: 15 ÖLÜ

Öte yandan İsrail savaş uçakları, Gazze şehrinin güneyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okulu vurdu. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye'de yerinden edilmiş sivillerin sığındığı okula düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 Filistinli hayatını kaybetti.