Dünya

İsrail bir kez daha Lübnan'ın kalbi Beyrut'u vurdu: Çok sayıda ölü var!

İsrail'in Lübnan'da Hizbullahın iletişim cihazlarını infilak ettirerek düzenlediği saldırılar sonrası Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor. Hizbullah lideri Nasrallah’ın intikam açıklamasının ardından Hizbullah İsrail'i yedi ayrı saldırıda yaklaşık 150 Katyuşa füzesi ile vurdu. İsrail ise buna karşın başkent Beyrut'un güneyine bir kez daha hava saldırısı düzenledi. Saldırıda savaş uçaklarının bir binayı vurması sonucu 8 kişi ölürken, onlarca kişi de yaralandı.

Loading...

Abone Ol

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarını infilak ettirerek düzenlediği saldırıların ardından Mavi Hat’ta çatışmalar şiddetlendi. Hizbullah, İsrail'i Katyuşa füzeleri ile hedef alırken İsrail ise başkent Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. Hizbullah'a yakın Al-Manar televizyonu, saldırı haberini aktarırken, Lübnan güvenlik kaynakları da bombardımanı doğruladı.

8 ÖLÜ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelere bugün yeni hava saldırıları düzenlediği bildirildi. Lübnan basınında yer alan haberlerde, İsrail'in hava saldırılarında ülkenin güneyindeki Meys el-Cebel ve Kefr Kila bölgelerinin hedef alındığı belirtildi. Saldırıda bir bina hedef alınırken, 8 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

İSRAİL ORDUSU: NOKTA SALDIRISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Beyrut'a "bir nokta" saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi. İsrail ordusu iç cephe komutanlığının, vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarısında herhangi bir değişiklik olmadığı kaydedildi.

HİZBULLAH KATYUŞA FÜZELERİ FIRLATTI

Hizbullah ise bugün İsrail'i yedi ayrı saldırıda Katyuşa füzeleri ile vurduğunu açıkladı.Saldırının ardından açıklama yapan İsrail Ambulans Servisi, ilk tespite göre ölü ve yaralı olmadığını bildirdi. İsrail kamu yayın kuruluşu KAN, sınırın Lübnan tarafından 150 civarında füze fırlatıldığını aktarmıştı.

Hizbullah'tan İsrail'e Lübnan misillemesi: Katyuşa füzeleriyle saldırdılar! Hizbullah'tan İsrail'e Lübnan misillemesi: Katyuşa füzeleriyle saldırdılar!

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, dün akşam Lübnan'da Hizbullah'a yönelik bir hava saldırısı düzenledi. Örgüte ait füze bataryaları ve altyapılar hedef alınırken, saldırının 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen en yoğun bombardımanlar arasında olduğu belirtildi. İsrail, 50'den fazla hava saldırısıyla 30 füze platformu ile 150 füze rampasını hedef aldığını açıkladı. Saldırılarda, 100 noktada İsrail'e fırlatmaya hazır bin roket başlığının vurularak imha edildiği aktarıldı.