İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan son açıklamada, "Hamas lideri Sinvar öldürülmüş olabilir. İsrail ordusu konuyu araştırıyor. Şu aşamada kimlik doğrulaması yapılamıyor" ifadelerini kullandı.

"HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR"

Sinvar'ın Gazze'nin güneyinde gerçekleşen bir hava saldırısında ölmüş olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

HENÜZ DOĞRULANMADI

İsrail ordusunun açıklamasına göre söz konusu saldırıda 3 Hamas üyesi öldürüldü. Bu 3 kişiden birinin Sinvar olup olmadığı henüz doğrulanamıyor. İsrailli yetkililer söz konusu bölgedeki faaliyetinin sürdüğü aktarılıyor.

GALLANT'TAN İMALI PAYLAŞIM

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Sinvar'ın öldürüldüğü iddialarının ardından sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Tevrat'tan alıntı yaparak "Düşmanlarınızı kovalayacaksınız ve onlar kılıçtan geçirilerek önünüzde düşecekler. Onları kovalayıp ortadan kaldıracağız" ifadesinde bulundu.

Ekran Görüntüsü 2024 10 17 171242

MOSSAD DUYURDU

İsrail Ulusal İstihbarat Teşkilatı MOSSAD'a ait olduğu düşünelen sosyal medya platformu X üzerinden yapılan paylaşımda Sinvar'ın öldürüldüğü duyuruldu.

Ekran Görüntüsü 2024 10 17 171921

HAMAS: ALGI OPERASYONUNA İTİBAR ETMEYİN

Hamas ise yaptığı açıklama ile İsrail'in algı operasyonu yaptığını, Sinvar'ın hayatta olduğunu ifade etti. "Medyada ve Sosyal Medyada Hareketimizin Liderleri ile İlgili Paylaşılan Haberler Hakkında Önemli Açıklama" başlılğıyla yapılan açıklamada, İsrail'e karşı yürütülen savaşın birçok cephede devam ettiği belirtildi.

"SİNVAR YAŞIYOR"

Hamas açıklamasında "Siyonist İsrail, soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor. Siyonist İsrail'in hareketimizin Lideri Yahya Sinvar'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir" ifadesinde bulundu.