Dünya

İsrail, Suriye’deki havalimanına ve radar sistemlerine saldırdı!

İsrail, Suriye’nin güneyindeki Sule Havalimanı ile Beşar Esad yönetiminin hava savunma radar sistemlerine saldırı düzenledi. Saldırıda ölen ya da yaralananın olup olmadığı henüz bilinmiyor. Saldırıya uğrayan bölgelerde Esad rejimi ordusuyla Hizbullah unsurları yer alıyor.

Abone Ol

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail güçleri bugün Suveyda ilindeki Sule Havalimanı ile Dera ilindeki 79. Hava Savunma Taburunda bulunan radar sistemlerine hava saldırısı yaptı. Saldırıda ölen ya da yaralananın olup olmadığı henüz bilinmiyor. Saldırıya uğrayan bölgelerde Esad rejimi ordusuyla Hizbullah unsurları yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

İsrail, dün Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında en az 4 farklı noktaya saldırı düzenlemişti. İsrail ve Beşar Esad yönetimi tarafından saldırılara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

İsrail'in hedefinde bu kez de Şam var! Suriye'de peş peşe patlama sesleri İsrail'in hedefinde bu kez de Şam var! Suriye'de peş peşe patlama sesleri