Dünya

İsrail’den Lübnan'ın kalbine saldırı: Komutan Kubeysi öldürüldü!

Lübnan'a yönelik saldırıların ikinci gününde güney bölgelerine havadan bombardıman sürüyor. İsrail ordusu, başkent Beyrut'a da yeni bir saldırı düzenledi. Hizbullah ise, İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Şamona'yı roketlerle vurarak İsrail'e yanıt verdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, Beyrut'ta 6 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını duyurdu. Öte yandan hedef alınan Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi'nin de Beyrut'taki İsrail saldırısında öldüğü açıklandı.

Abone Ol

İsrail, Lübnan’ın kalbi Beyrut'un güney banliyölerine "hedefli" bir hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırıda 6 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını duyururken İsrail ordusu kısa bir süre önce Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Ordu saldırıyı “hedefli” olarak tanımladı ve daha fazla detayın daha sonra verileceğini bildirdi.

KİRYAT ŞAMONA VURULDU

Lübnan medyası saldırının Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh banliyösünde gerçekleştiğini bildiriyor. Bununla birlikte israil ordusu, yaptığı açıklamada savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah hedeflerini vurduğunu bildirdi. Ordu radyosu, uçakların bin 500 hedefe yaklaşık 2 bin roket mermisi attığını açıkladı. Hizbullah ise saldırılara karşılık İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Şamona kentini vurdu. Lübnan'dan fırlatılan roketlerin bir depoda yangına yol açtığını, altı itfaiye ekibinin yangına müdahale ettiğini aktarıldı.

HİZBULLAH KOMUTANI KUBEYSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Reuters'ın iki güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre İsrail, Beyrut'ta bir Hizbullah komutanını hedef aldı. Güvenlik kaynakları, Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi'nin saldırıda öldüğünü bildirdi.   Kubeysi'nin örgütün roket biriminin lideri olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, dün önce Lübnan'ın güneyine hava saldırısı başlattığını duyurmuştu, daha sonra da başkent Beyrut'ta saldırılar düzenlemişti. İsrail'in Lübnan'a saldırılarının ardından Hizbullah da İsrail'e roket saldırısıyla karşılık vermişti. Böylece İsrail'in ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik hava operasyonu başkent Beyrut'a kadar uzanmış oldu. İsrail ordusu, Lübnan'da 24 saat içinde binden fazla hedefi vurduğunu açıklamıştı. İsrail savaş uçakları, toplam 650 saldırı gerçekleştirdi. Lübnan Başbakanı Necip Mikati, İsrail'in hava saldırılarını “kelimenin tam anlamıyla bir soykırım” olarak nitelendirirken Tel Aviv yönetimi İsrail'de olağanüstü hal ilan etti. İsrail ordusunun başkent Beyrut'taki saldırılarda Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Ali Karaki'yi hedef aldığı bildirilmişti. Ancak Hizbullah, Karaki'nin “iyi ve sağlıklı olduğunu ve güvenli bir yere taşındığını” teyit etmişti.