İsrailli Haaretz gazetesinde, Katar'ın başkenti Doha'da Hamas ve İsrail arasında Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması ve esir takası için yapılan müzakerelerle ilgili bir yetkilinin görüşlerine yer verildi. 
48 SAAT İÇİNDE İLERLEME KAYDEDİLEBİLİR
Adı açıklanmayan yetkili, Doha'daki müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Doha'daki müzakerelere müdahil olduğu söylenen yetkili, dünkü görüşmelerin iyi geçtiğini belirtti. Müzakerelere bugün devam edileceğini aktaran yetkili, görüşmelerde 48 saat içinde ilerleme kaydedileceğini umut ettiğini ifade etti.
Bu arada İsrail basını, İsrailli müzakere heyetinin bugün de görüşmelere devam etmek için Doha'da kaldığını yazdı. İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkese varılması amacıyla yapılan müzakereler Doha'da dün başlamıştı.
Müzakerelere, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Mossad Direktörü David Barnea'nın başını çektiği yetkililer katılmıştı.
Müzakerelere katılmayacağını duyuran Hamas, arabuluculardan (ABD Başkanı Joe Biden'ın vizyonu ve BM Güvenlik Konseyi kararı temelinde) 2 Temmuz'da üzerinde mutabakata varılan hususları uygulamaya yönelik bir plan sunmasını ve İsrail'in bu plana bağlı kalacağına dair açık bir taahhütte bulunmasını talep etiğini belirtmişti.

Israil Eylem 2
İSRAİLLİ ESİRLERİN YAKINLARI, GÖSTERİ DÜZENLEDİ
İsrailli esirlerin yakınlarının bir araya geldiği çatı oluşumunun, Doha'da gerçekleşen müzakerelere işaretle 'Son şans' sloganıyla yaptığı çağrı üzerine yüzlerce kişi dün akşam saatlerinde başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksine doğru yürüdü.
Bakanlık kompleksinin iki ayrı kapısında toplanan yüzlerce İsrailli esir yakını ve onlara destek verenler, hükümetten masadaki ateşkes ve esir takası anlaşmasını imzalamasını talep etti.
Başta Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetini, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasını siyasi gerekçelerle ertelemekle suçlayan İsrailli esir yakınları, Netanyahu ve kabinesindeki ateşkese karşı çıkan aşırı sağcılar aleyhinde slogan attı.
Tel Aviv caddelerinde yürüyüş yapan göstericiler, kentin bazı ana caddelerinde yolları trafiğe kapattı.

Israil Eylem
'Rehineler Meydanı' adı verilen meydanda toplanan onlarca kişi de, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinden Hamas ile ateşkes, karşılıklı esir takası anlaşması imzalaması ve erken seçimlere gidilmesi talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, ellerini ve gözlerini bağlayarak gösteri yaptı.