Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre işsizlik ağustos ayında 0.3 azaldı ve işsizlik yüzde 8.5 oldu. İşgücüne katılım oranı ise 0.1 puan azalarak yüzde 54.3 olarak gerçekleşti. 

"HENÜZ MESAFE ALAMADIĞIMIZI GÖSTERİYOR"

Ekol TV'de işsizlik rakamlarını değerlendiren Ekonomist Doç. Dr. Murat Turgut, çarpıcı yorumlarda bulundu. Rakamların eksiye yakın gelmesini beklemediğinin altını çizen Turgut, şunları kaydetti;

"Bence bu rakamlar olumlu. Genel ekonomik denge bakımından henüz mesafe alamadığımızı gösteriyor. İşsizlik rakamların biraz daha artmasını bekliyordum."

"CİDDİ BİR DAĞILMA OLMAMIŞ"

İmalat sektöründe dağılmalar olduğuna dikkat çeken Turgut, "Bunun bir yansıması olabilir diye düşünüyordum. Rakamlar henüz ciddi bir dağılma olmadığını gösteriyor. İlerleyen dönemlerde bu rakamlar da biraz değişebilir" dedi.

"POLİTİKALARIN KARŞILIĞI OLMASI GEREKİYOR"

Kimsenin faturasını ödemediği bir refah dönemi olamayacağını vurgulayan Ekonomist Murat Turgut, sözlerini şöyle sonlandırdı;

"Pandemi sonrasındaki politikaların karşılığının olması gerekiyor. Şu anki itibarıyla ne enflasyon ne de işsizlikte bunu görebiliyoruz."