Üsküdar ilçesine bağlı Vaniköy'de, örgüt üyesi Adnan Oktar'a ait olan ancak bir Rus iş insanı tarafından satın alınarak başlanılan izinsiz inşaatla gündeme gelen villayla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluğunda bulunan bölgedeki kaçak inşaatla ilgili suç duyurusunda bulundu. 

İNŞAAT İZİN BELGESİ İBRAZ EDİLEMEDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ekiplerce Üsküdar ilçesindeki Vaniköy Mahallesi'nde, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde yer alan bir yapıdaki inceleme sonucu, yapı inşaat izin belgesinin ibraz edilmemesi ve inşa faaliyetinin ruhsatsız olarak sürdürüldüğünün tespitiyle inşaatın, bakanlık tarafından durdurulduğu anımsatıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'SÜREÇ TİTİZLİKLE TAKİP EDİLMEKTEDİR'

"Söz konusu yapının, imar kirliliğine neden olduğu, 'Tescil Edilen Sit Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanları'nın zarar görmesine sebebiyet verme' suçlarından Bakanlığımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2 ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Süreç titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."