Son dönemlerde oldukça değişken seyreden havalar nedeniyle İstanbullular sık sık hava durumunu takip etmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sık sık uyarılarda bulunurken Orhan Şen kar tarihi verdi. Peki İstanbul’da kar ne zaman yağacak? Bu yıl İstanbul’a kar yağacak mı? İşte yanıtı... 

Kar 2

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar dikkatle takip edilirken aynı zamanda Meteoroloji uzmanlarının hava durumu yorumları ve tahminleri de yakından takip ediliyor. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, bu kışın nasıl geçeceği hakkında açıklamalarda bulundu. Batı Karadeniz ve doğu Karadeniz bölgesi dışında diğer bölgelerde yağışların az olduğunu belirten Orhan Şen, eylül ayında yağışların beklentinin altında kaldığını, Ekim ayında da bu şekilde gidecek gibi göründüğünü söyledi. Sonbaharın sıcak geçeceğini ancak yavaşların biraz canlanmasını beklediklerini de belirten Orhan Şen, kar yağışı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Bu yılın la Lina ile geçeceğini de belirten Orhan Şen, sıcaklıkların aşırı olmayacağını dile getirdi. Geçen seneye göre biraz daha fazla yağış beklediklerini de ifade eden Meteoroloji uzmanı, tarımsal açıdan da bunu söylemenin mümkün olduğunu dile getirdi. Herkesin merak ettiği sorulara da yanıt veren Orhan Şen, kendisine kar yağacak mı sorusunun çok geldiğini dile getirdi. Anadolu’da kar yağışının yoğun olacağını bu defa iç Anadolu ve batı‘ya doğru da kar yağışı görüleceğini söyledi. İstanbul’a kar yağacak mı sorusunun da çok sorulduğunu dile getiren Meteoroloji uzmanı, Yılbaşından önce İstanbul için kar yağışı görülmediğini dile getirdi.

Kar 1

İSTANBUL'A KAR TARİHİ VERİLDİ! 

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, geçen sene çok daha sıcak bir kış geçtiğini belirterek hem dünyada hem de Türkiye’de yağışların az olduğunu söyledi. Bu yıl ise kış aylarının ortalama civarında olacağını belirten Orhan Şen, yağışların geçen seneye göre biraz daha artacağını ifade etti. İstanbul için Ocak ayında 1.02 günlük bir kar yağışı beklediğini de dile getiren ünlü Meteoroloji uzmanı, ancak şu an için kesinleşen bir şey olmadığını söyledi.