Gündem

İstanbul'a gök gürültülü sağanak yağış uyarısı: Ani rüzgar ve fırtınayla geliyor!

İstanbul’da bu akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, beklenen yağışın, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınayla birlikte etkili olacağı bildirildi. Açıklamada vatandaşlardan sel ve su baskınına karşı dikkatli olmaları da istendi.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Yapılan değerlendirmeler ve alınan son radar görüntülerine göre, megakentte akşam saatlerinde yerel olarak orta kuvvette sağanak ve yerel dolu yağışı etkili olacak.

ANİ KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA

Söz konusu yağışların ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınayla birlikte gelmesi bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada, beklenen yağış nedeniyle ani su baskını ve sel oluşabileceği vurgulandı. Vatandaşlardan ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji radarından alınan veriler ve yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 2 saatlik periyotta İstanbul'da yerel gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kısa sürede yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”