Meteoroloji uzmanları bu yıl sonbahar mevsiminin sıcak geçeceğine dair açıklama yapmıştı. Halihazırda ekim ayının ilk iki haftası da sonbahara göre oldukça ılıman bir havada geçti. Ancak ayın ikinci yarısında özellikle İstanbullular sanki farklı bir mevsime uyandı. Hızla düşen hava sıcaklıkları hastalıklara kapı aralarken, gözler kar yağışına çevrildi.

Istanbul Kar A

İSTANBUL’A YARIN (18 EKİM) KAR MI YAĞACAK?

İstanbul’da aniden düşen hava sıcaklıkları vatandaşların gözünü hava durumuna çevirdi. Diğer yandan uzmanların Perşembe günü için beklediği kar yağışı, Bursa Uludağ’da gerçekleşti. İstanbul’un dibine kadar gelen kar yağışıyla birlikte havalar soğurken, İstanbul’da karın ne zaman yağacağı da merak konusu oldu.

Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava tahmin raporunda hem yarın yani 18 Ekim 2024 Cuma hem de önümüzde 5 gün boyunca bir kar yağışı beklentisi bulunmuyor.

İŞTE METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN PAYLAŞTIĞI 5 GÜNLÜK TAHMİN

Haritatahmingun1 (1)-2

Haritatahmingun2 (1)-1

Haritatahmingun3-1

Haritatahmingun4-1

Haritatahmingun5-1

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'daki kar yağışı hakkında açıklama yapan Prof.Dr. Şen, kar yağışı için şu açıklamaları yaptı; "Kar yağacak mı? Evet, yani Anadolu'ya kar yağacak, geçen sene de kar yağmıştı Anadolu'ya. Ama bu sene biraz daha iç Anadolu ve batıya doğru kar yağışını göreceğiz. İstanbul'da kar yağacak mı? Tabi en önemli soru bu. Neden önemli? Çünkü İstanbul'da 20 milyona yakın insan yaşıyor. O yüzden İstanbul'a baktığımız zaman yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmüyor."

Istanbul Kar C

"Sıcaklıklar ekim ayında da yüksek geçecek. Ama Ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığı İstanbul'da göreceğiz. Yani yerde tutar mı tutmaz mı? Ama havada göreceğiz büyük bir ihtimalle. Dolayısıyla bu senenin kışını da bu şekilde geçireceğiz gibi geliyor.Yani daha geçen sene çok sıcak bir kış geçirdik geçen sene. Hem dünyada hem Türkiye'de. Ama bu sene ortalamaların civarında veya ortalamaların bir türlü üzerinde sıcaklıklarla geçecek. Ama yağışlar da geçen seneye göre biraz artacak gibi gözüküyor. Ama sonbahardaki yağışlar çok tatmin edici ve değil. Ama yine de yağışsızlıktan daha iyidir. Yağışlar haftada 1 olsa da Marmara bölgesinde yağıyor. Ama Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'deki yağışlar, önemli yağışlar devam ediyor." dedi.