İstanbul'un Esenyurt ilçesi Nazım Hikmet Bulvarı 2011 Sokak'taki bir sitede 33 katlı binanın girişindeki elektrik panosunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana geldi. İhbar sonrası olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın söndürülürken bina tahliye edildi.

5 KİŞİ KURTARILDI

Yangın nedeniyle oluşan duman binayı sararken, üst katlarda bulunan kişiler pencerelere yöneldi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, merdiven yardımıyla üst katlardaki biri çocuk 5 kişiyi kurtardı. Dumandan etkilenen 5 kişi sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

100 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, yangında can pazarının yaşandığı Fi Tower sitesine gelerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Özer, "Yangın eksi 2'inci katta elektrik kontağından kaynaklanıyor. Yaklaşık 15 vatandaşımız hastaneye kaldırılmış. 100 civarında tahliye var. Arkadaşlarımız hastanedeki arkadaşlarla ilgileniyorlar. Çok şükür bir can kaybımız yok. Hayati tehlikesi olan da yok" ifadelerini kullandı.


11 KİŞİ TABURCU OLDU, 1 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Yangına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Esenyurt ilçesinde bugün saat 10.40 sularında bir binada başlayan yangından dolayı, olaydan etkilenen 13 vatandaşımız, 9 ambulans, 1 UMKE timi ve çok sayıda acil sağlık personelimizden oluşan ekiple ivedi olarak hastanelerimize nakledilmiştir. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın genel durumu iyi olup, 11 vatandaşımız taburcu edilirken, 1 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."