İşe ve okula sabah erken saatlerde gidenler sebebiyle İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında trafik yoğunlaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabahın erken saatlerinde trafik yoğunluğu İstanbul genelinde yüzde 63’e ulaşırken, Avrupa Yakası’nda yüzde 54, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 76 olarak ölçüldü.

İKİ YAKADA DA ARAÇLAR GÜÇLÜKLE İLERLİYOR

D-100 kara yolunda Kartal ve Kadıköy arasında araçlar iki yöne de ilerlemekte zorlanırken, yine Anadolu Yakası’nda, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde Tem Otoyolu Kavacık bağlantısında trafik ağır bir şekilde ilerliyor. TEM Otoyolu’nda Ümraniye ile Ataşehir arasında da trafik yoğunluğu yaşanıyor.

TRAFİK AKIŞI SAĞLANAMIYOR

Avrupa Yakası’na 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden geçişlerde araçlar güçlükle ilerlemeye devam ediyor. Avrupa Yakası’nda, TEM Otoyolu’nda Mahmutbey Gişeler güzergahında trafiğin akıcı olduğu görülürken Bağcılar ile Esenler arasında araç yoğunluğundan dolayı trafik akışı sağlanamıyor.

D-100 kara yolunda; Beylikdüzü ile Küçükçekmece istikametinde yoğun trafik görülürken, TEM Otoyolu Ankara istikametinde ise Ispartakule'den Mahmutbey'e kadar yoğun trafik görülüyor.

Kaynak: haber merkezi