Türkiye genelinde sıcaklıklar 10 derece birden düştü. Bir gün önce tişörtle gezen vatandaşlar, bir gün sonra montlara geçti. Bu sene İstanbul'a kar yağar mı sorusu merak edilirken yanıt, Bünyamin Sürmeli'den geldi.

BU YIL KIŞ NASIL GEÇECEK?

Bünyamin Sürmeli o değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Geçen kış o kadar soğuk göremememize, o kadar kar yağışı alamamamıza rağmen çok kötü durum olan barajlarımızı iyi toparlayarak çıktık kıştan. Bu aslında sıra dışı bir yağışı anlatıyor. Bu kış için o sıra dışılık yok"

İSTANBUL'A BU KIŞ KAR YAĞACAK MI?

"Modellerin yüzde 76-77'si diyor ki İstanbul bir şekilde kar alacak. Şiddetinden bağımsız bir şekilde söylüyoruz. Bunun içerisindeki en yüksek olasılık da hafif-orta seviye ihtimali en yüksek noktada görünüyor. Yani kuvvetli kar, ağır kar alma ihtimalimiz yok mu? Yüzde 12-13'lerde mevcut. Ama en yüksek olasılık; kar yağma ihtimali çok yüksek ve kar olması halinde, beyaz örtü olması anlamını taşıyor bu söylediğimiz, hafif ve orta seviye bir kış görebileceğiz, kar görebileceğiz sonucu çıkıyor bu hem istatistik ve iklimsel modelleri bir araya getirip ortalamasını aldığımızda. Bu da biraz ümitlendirici"