İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Feriköy Mahallesi'nde bulunan Rum Ortodoks Mezarlığı içerisinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine bölgede inceleme başlattı.

4 ŞÜPHELİ KISKIVRAK YAKALANDI

Ekol TV'den Ezgi İzgi'nin haberine göre; Küçükçekmece'den ilçeye 2 ayrı otomobille gelen V.Ş., N.S., M.A. ve A.A.'nın bölgedeki tarihi mezarlıklarda define aradıkları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan ekipler, 4 şüpheliyi adreslerinde kıskıvrak yakaladı.

11-13

DEFİNE EKİPMANLARI ELE GEÇİRİLDİ

Rum Ortodoks Mezarlığı'ndaki tarihi mezarlarda yapılan incelemede, bir mezarın 6 metre kadar kazıldığı belirlendi. Ayrıca Rum mezarlığındaki şüphelilere ait 48 adet çömlek parçasına el konuldu. Öte yandan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise; 48 sayfalık definecilik ile ilgili doküman, kaya kırmada kullanılan patlayıcı maddeler, 1 adet dedektör, 1 adet kroki ve 1 adet havalı tabanca ele geçirildi.

12-9

MEZARLIKLARI DEFİNE İÇİN KAZMIŞLAR!

Gözaltına alınan şüphelilerin, tarihi mezarlıkların yanında gömü olduğunu düşündükleri için bu eylemi gerçekleştirdiği ancak kazı sonrası herhangi bir materyal bulamadıkları öğrenildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor. 

Rum Mezarlığı’ndaki kaçak kazı Yunan basınında: Türkler mezarda bile rahat bırakmıyor Rum Mezarlığı’ndaki kaçak kazı Yunan basınında: Türkler mezarda bile rahat bırakmıyor