Gündem

İTÜ akademik yıl açılışı Nobel ödüllü Prof. Aziz Sancar'ın dersiyle başladı

İstanbul Teknik Üniversitesi 2024-2025 akademik yılı açılışı yapıldı. Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Beyin Kanseri Tedavisi İçin Potansiyel Bir Aday" konulu açılış dersinde konuştu.

Abone Ol

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 2024-2025 akademik yılı açılışı, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın "Beyin Kanseri Tedavisi İçin Potansiyel Bir Aday" konulu dersiyle başladı. İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, törende "Beyin Kanseri Tedavisi İçin Potansiyel Bir Aday" konulu açılış dersinde konuştu. Konuşmanın ardından İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından Sancar'a, günün anasına hediye takdiminde bulunuldu.

TEBRİK BELGELERİNİ VERDİ

Prof. Dr. Mandal ile Prof. Dr. Sancar, daha sonra 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda İTÜ'ye en yüksek dereceyle yeni kayıt yaptıran öğrencilere tebrik belgelerini verdi. Törende, 2024 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödüllerini alan öğretim üyelerine de ödülleri takdim edildi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, törene ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, 2024-2025 akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Mandal, Aziz Sancar'ın Türkiye, Türk devletleri, Türk cumhuriyetleri sevdalısı olduğunu ifade ederek, "Ama aynı zamanda da iyi bir bilim insanı. Çalışmış olduğu alan özellikle şu sıralar ki bugün sunumuna dikkat ettiyseniz hiçbiri yayınlanmamıştı. Yani bu ne demek, esasında birçok bilim insanı çalışmalarını yaptıktan sonra makalelerde yayınlar." dedi.