İzmir Limanı'na demirleyen ABD savaş gemisinde görevli bir Amerikan askerine, kentte dolaştığı sırada bir grup tarafından çuval geçirildi. Olay, geniş yankı uyandırdı ve polis harekete geçti.

2 Eylül Pazartesi günü saat 16:00 sıralarında, İzmir'in Konak ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 2’si kadın 15 kişilik grup, ABD vatandaşı sivil giyimli 2 askeri personele fiziki saldırıda bulundu. Saldırının ardından, olayın görgü tanıkları arasında olduğu belirtilen 5 sivil giyimli ABD askerinin de olayın tanığı olduğu ve emniyet güçlerinin hızlı bir şekilde müdahalede bulunduğu bildirildi.

İZMİR VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İzmir Valiliği, olaya dair yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Emniyet güçlerimiz tarafından yapılan müdahale sonucunda 15 şüpheli yakalanmış ve nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır,” denildi.

Olayla ilgili olarak, çuval geçirme eylemini gerçekleştiren TGB üyelerinden 10'u tutuklanırken, 5’i adli kontrol talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Karara itiraz edileceği belirtiliyor.  Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırıldı ve soruşturma derinleştirildi. 

Kaynak: Haber Merkezi