Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameyle, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin emekliye sevk edildi. Kararnameyle Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Ali Çardakcı yeni Jandarma Genel Komutanı olarak atandı. Orgeneral Arif Çetin, kararnameye göre 1 Eylül'den geçerli olmak üzere görevi bırakıyor. Orgeneral Çetin, görevi bırakacak olmasından dolayı veda ziyaretleri yapıyor. 

BAKAN GÜLER, ORGENERAL ÇETİN'İ MAKAMINDA KABUL ETTİ

Orgeneral Çetin'in veda duraklarından biri de Milli Savunma Bakanlığı'ydı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'i makamında kabul etti. Veda ziyareti basına kapalı olarak geçekleşti. 
Görüşmeye ilişkin fotoğraf ve bilgi Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Bakan Güler'in, Orgeneral Arif Çetin'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği bildirildi. 

Yerlikaya 2-1

DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ

Orgeneral Arif Çetin ile yeni Jandarma Genel Komutanı olarak atanan Orgeneral Ali Çardakcı arasındaki devir teslim töreni 23 Ağustos'ta Jandarma Genel Komutanlığı'nda gerçekleştirilmişti. Törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katılmıştı. 

Yerlikaya 1-1

'MİLLETİNİN YANINDA DARBECİLERE KARŞI DURDU'

Bakan Yerlikaya, devir teslim töreniyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. Ali Yerlikaya, "15 Temmuz darbe girişiminde Milletinin yanında darbecilere karşı duran, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Sayın Arif Çetin’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Yerlikaya, devir teslim törenine ilişkin mesajında şunları kaydetmişti:
"Jandarma Genel Komutanlığımızda Devir Teslim Törenimizi gerçekleştirdik. 44 yıldır şanlı üniformayı giyen, teröre karşı Türkiye’nin dört bir yanında mücadele veren, 15 Temmuz darbe girişiminde Milletinin yanında darbecilere karşı duran, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Sayın Arif Çetin’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Jandarma Genel Komutanlığına atanan Orgeneral Sayın Ali Çardakcı’ya bu kutsal görevde başarılar diliyorum. 185 yıllık dev çınarımız olan Jandarma Teşkilatımız dün olduğu gibi bugün de ve ilelebet hainlerle, terörle, suç ve suçlularla mücadelesini sürdürecektir."