Gündem

Jandarmadan kaçakçılara suçüstü! Çantasından tarihi eser fışkırdı

Gaziantep'te jandarma ekiplerinin kaçakçılara yönelik başlattığı çalışmada, tarihi eser sikke ve objeleri farklı şehre götürmek isteyen bir kişi suçüstü yakalandı. Şüphelinin çantasında yapılan aramalarda; 61 adet sikke, 22 adet tarihi eser yüzük ve çok sayıda obje ele geçirildi.

Abone Ol

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Şahinbey ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik operasyon yapıldı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda İ.S. isimli şüpheli yasa dışı yollarla temin ettiği tarihi eser sikke ve objeleri farklı bir şehre götürmek istediği esnada suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

ÇANTASINDAN TARİHİ ESER FIŞKIRDI

Şüphelinin yanında bulundurduğu çanta içerisinde yapılan aramada eski dönemlere ait; 61 adet tarihi eser niteliğinde sikke, 22 adet tarihi eser niteliğinde yüzük, 9 adet tarihi eser niteliğinde obje, 1 adet el detektörü ele geçirildi.

TARİHİ ESERLER KORUMA ALTINA ALINDI

Olayda ele geçirilen eserler, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında koruma altına alındı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.