ABD seçimlerine sayılı günler kala Demokrat Parti’nin desteklediği isim olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yaptı.

“ELLERİNDE AMERİKAN KANI OLAN BİR TERÖRİST”

Harris, "Hasan Nasrallah ellerinde Amerikan kanı olan bir teröristti. On yıllar boyunca Hizbullah'a liderlik ederek Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırdı ve Lübnan, İsrail, Suriye ve dünyanın dört bir yanında sayısız masum insanın öldürülmesine yol açtı. Bugün, Hizbullah'ın kurbanları bir nebze de olsa adalete kavuşmuştur” diye konuştu.

"İSRAİL’İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKINI DESTEKLEYECEĞİM”

Harris, Washington’ın Tel Aviv’in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını yineleyerek "İsrail'in İran'a ve Hizbullah, Hamas ve Husiler gibi İran destekli terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını her zaman destekleyeceğim" dedi.

“ORTADOĞU İÇİN ÇABALIYORUZ”

Öte yandan Biden ile Ortadoğu'daki çatışmaların daha geniş çaplı bir bölgesel savaşa dönüşmesini istemediklerini kaydeden Harris, “İsrail-Lübnan sınırı boyunca diplomatik bir çözüm üzerinde çalışıyoruz ki sınırın her iki tarafında da insanlar güvenle evlerine dönebilsinler. Diplomasi, sivillerin korunması ve bölgede kalıcı istikrarın sağlanması için en iyi yol olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden'dan Nasrallah açıklaması: Öldürülmesi adalet ölçüsüdür ABD Başkanı Biden'dan Nasrallah açıklaması: Öldürülmesi adalet ölçüsüdür

NE OLMUŞTU?

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi öldü. Öte yandan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi. İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Nasrallah öldürüldü, İran intikam yemini etti: Kanı yerde kalmayacak! Nasrallah öldürüldü, İran intikam yemini etti: Kanı yerde kalmayacak!