Teknoloji

Kartınızdan çatır çatır para çekiyor. Telefonunuzdan silmeniz gereken 12 uygulamanın isimleri verildi

Hayatımızın birçok yerinde kullandığımız ve elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlarla ilgili bir uyarı yayınlandı. Telefonlarımızda olan bazı uygulamalar kartlarımızdan çatır çatır para çekiyor. Bu 12 uygulamayı mutlaka silin.

Abone Ol

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok işimizi cep telefonlarımızdan halleder olduk. Hayatımızı oldukça kolaylaştırsa da bazı noktalarda dikkat etmemiz gerekiyor. Örneğin  cihazlara yüklenen bazı uygulamalar kartlarımızdan para çekiyor. Peki bu uygulamalar hangileri? İşte detaylar... 

RİSK TAŞIYAN UYGULAMALAR 

Uzmanlar, güvenlik riskleri taşıyan ve kredi kartı bilgilerini çalma ihtimali bulunan uygulamaları kamuoyuna duyurdu. Kullanıcıların telefonlarından silmeleri gereken bu uygulamalar arasında “Hız Kamerası”, “Akıllı Görev Yöneticisi” ve “El Feneri” gibi popüler uygulamalar da yer alıyor.

ÖZEL BİLGİLERİMİZ DE TEHLİKEDE 

Bazı uygulamaların, telefonlarda bulunan kişisel verilere ve banka bilgilerine izinsiz erişim sağladığı tespit edildi. Bu tür güvenlik açıkları, kullanıcıların kimlik ve kredi kartı bilgilerinin çalınmasına neden olabilir. Uzmanlar, bu tip risklerin önüne geçmek amacıyla kullanıcılara, güvenmedikleri uygulamaları indirmemeleri ve düzenli olarak cihazlarındaki uygulamaları kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunuyor.

İŞTE SİLİNMESİ GEREKEN UYGULAMALAR

Android kullanıcıları için güvenlik riski taşıyan ve telefonlardan kaldırılması önerilen uygulamalar şu şekilde sıralandı:

Yüksek Hız Kamerası
Akıllı Görev Yöneticisi
El Feneri+
K-Sözlük
Hızlı Not
Döviz Çevirici
Joy Kodu
EzDika
Instagram Profil İndirici
Ez Notları
Bir Hesap Makinesi (Kore uygulaması)

Uzmanlar, bu uygulamaları telefonlarında bulunduran kullanıcıların vakit kaybetmeden bu yazılımları silmeleri gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, cihaz güvenliğinin sağlanması için düzenli güncellemeler yapılması ve güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama indirilmemesi konusunda uyarıda bulunuluyor.