Tüm Türkiye'yi dehşete düşüren iki genç kızın öldürülmesi olayında yeni detaylar ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Semih Çelik, altı yıl önce ailesiyle Eyüpsultan'a taşındı ama Fatih'teki bağlarını hiç koparmadı. 

İLK KEZ CİNAYET GÜNÜ TEMAS KURDU

Bütün vaktini eski yaşadığı yerde geçiren katil Semih Çelik, oturduğu mahallede kimseyle temas kurmuyor, çevredekilere selam dahi vermiyordu. Cinayetlere karar verdiği gün ilk kez mahalleden biriyle temas kurdu.

"ÜSTÜM NASIL OLMUŞ?" DİYE SORMUŞ

Hürriyet'in haberine göre; evden çıkıp doğrudan sokaktaki fırına gitti. Fırıncıya kıyafetlerini gösterip "Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?" diye sordu. Sonra eve dönüp, kahvaltıya çağırdığı kız arkadaşı Ayşenur Halil'i (19) başını keserek öldürdü. Vahşete devam eden Çelik, takıntılı olduğu İkbal Uzuner'i (19) de Edirnękapı'daki surların üzerinde aynı şekilde öldürüp intihar etti.

"ÇOK AZ GÖRÜRDÜK"

Doğma büyüme Semih Çelik’in sokağında emlakçılık yapan Uğur Yılmaz (49), “Bizim mahallemiz köy gibidir, herkes birbirini tanır. Ancak biz, kendisini ve babasını tanımıyoruz. Çok az görürdük. Hele annesini hiç bilmiyoruz, sanırım Ankara’da kalıyormuş. Olay günü sabah babasıyla konuşuyor, babasına ‘Kız arkadaşım gelecek, kahvaltı yapacağız’ diyor. Babası da evden çıkıyor. Sonra öğreniyoruz ki çocuk iki kişiyi öldürmüş. Kasap olduğunu duyduk ama nerede bir şey bilmiyoruz” dedi.

"SAKİN BİR ÇOCUKTU"

70 yaşındaki mahalle sakini Hasan Şahin, “Semih Çelik’i birçok kez gördüm ama yalnızca gördüm. Temiz yüzlü, sakin bir çocuktu. Ancak bir diyaloğumuz, merhabalaşmamız yoktu. Buraya da birkaç sene evvel taşınmışlar, o zaman bina inşaat halindeymiş. Bırakın böyle bir olayı, hırsızlık bile olmazdı bizim mahallemizde, kapıda anahtar bırakırdınız. Böyle bir şey yaşanması çok kötü ve üzücü” diye konuştu.