Gündem

Kavgayı bitirmek için çatıdan beton parçası attı, katil oldu: Ortamı yumuşatmak istemiştim

Kavga eden yeğenlerini ayırmaya çalışan Ramadan Bayar’a 3 katlı evin çatısından 60 santimetrelik beton parçasını fırlatarak, ölümüne neden olan Yusuf Aydın hâkim karşısına çıktı.

Abone Ol

Araç hırsızlığından sabıkası olup denetimli serbestlik koşuluyla serbest bırakılan Yusuf Aydın, 16 Ocak’ta araçlarını çaldığı Uğur ve Hüseyin Balta ile karşılaştı.  Araç hırsızlığı nedeniyle çıkan tartışma hızla kavgaya dönüşürken yaşanan arbedeye tarafların yakınları da karıştı. Yaşanan arbedeyi fırsat bilerek 3 katlı binanın çatısına annesi Nuran Aydın ile çıkan Yusuf Aydın, çatıdaki beton parçalarını kalabalığın üzerine attı. Beton parçalarından biti kavgaya karışan yeğenlerini ayırmaya çalışan 65 yaşındaki Ramadan Bayar’ın başına isabet ederek ölümüne sebep oldu. Yusuf Aydın’ın, çıkarıldığı mahkemede tutukluluk haline karar verilip duruşması ertelendi.

2 KEZ KALBİ DURDU

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri Ramadan Bayar’ın kalbinin durduğunu tespit ederken eşi Mevlüde ve oğlu Umut Bayar fenalık geçirdi. Kalp masajıyla hayata dönen Bayar, ambulansla kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Bayar, 2’nci kere kalbinin durmasının ardından müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde yakalanıp gözaltına alınan Yusuf Aydın ise işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

“KAVGA DAĞILSIN DİYE YAPTIM”

‘Kasten öldürme’ suçundan Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan Yusuf Aydın, ifadesinde Uğur ve Hüseyin Balta kardeşlerin otomobilini çalıp kaçtığı için aralarında husumet olduğunu ve arkadaşlarından şikayetlerini geri çekmesini istediğini, kabul etmedikleri için de tartışmanın kavgaya dönüştüğünü belirtti.

Olay günü Uğur ve Hüseyin Balta'nın Bursa'da anneannesinin evinin önüne geldiğini söyleyen Aydın, “Aramızda kavga çıktı. Beni darp ettiler. Binaya girip, üzerlerine kapıyı kapadım” Binanın çatısına çıktığını ve kavgayı dağıtmak için beton parçasını aşağı attığını belirten Yusuf Aydın, "Kavgaya karşı tarafın ailesi de müdahale etmeye çalışınca, ortamı yumuşatmak için çatıya çıkarak, 60 santimetre kalınlığında beton parçasını rastgele attım. Amacım birini öldürmek değildi. Beton Ramadan Bayar'a isabet etmiş. Maktulün ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

“KORKU VE PANİKLE SINIRI AŞMIŞTIR”

Yusuf Aydın’ın avukatı Aydın’ın anneannesinin de darp edildiğini belirterek, “Meşru müdafaa kapsamında, yaşadığı korku ve panikle sınırı aşmıştır" ifadelerini kullandı.

DURUŞMA ERTELENDİ

33 yıllık eşi kavgayı ayırırken atılan beton parçasıyla gözlerinin önünde ölen Mevlüde Bayar ise sanığın yanı sıra annesinin de eşinin kafasına beton attığını öne sürüp, şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme, Aydın’ın tutukluluk haline karar verip, duruşmayı erteledi.