Kayıp Narin’i arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ekiplerle birlikte vatandaşların da katıldığı arama çalışmaları kapsamında 9 bin 300 aracın kontrol edildiği kaydedildi. Önceki gün bulunan terliğin Narin’e ait olduğu ailesi tarafından teyit edilmişti. Ailesiyle birlikte milyonlarca kişi kayıp Narin’den gelecek sevindirici haberleri yüreği ağzında beklerken pek çok sosyal medya kullanıcısı da Narin’in fotoğrafını paylaşarak kayıp ihbarında bulunuyor. İşte 25 Ağustos 2024 Pazar günü itibariyle kayıp Narin olayında son durum

Narin A

KAYIP NARİN KİMDİR?

8 yaşındaki Kayıp Narin (Narin Güran) Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi, Tavşantepe Mahallesi’nde yaşıyordu. 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü gittiği Kur’an kursundan bir daha evine dönmedi. O günden bu yana da aramalar devam ediyor.

KAYIP NARİN OLAYI NEDİR?

Kayıp Narin olayı 21 Ağustos’ta patlak verdi. Her zaman olduğu gibi sabah saatlerinde Kur’an kursuna giden Narin, öğleden sonra kurs çıkışı gelmesi gereken saatte eve gelmedi.

Ailesi ilk olarak kendi imkanları ile küçük kızı aramaya başladı. Ancak akşam olmasına rağmen bir gelişme yaşanmayınca Narin’in babası Arif Güran 20.25’te karakola giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Çalışmalarda jandarmaya ait helikopterle de havadan destek verdi. Ayrıca Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar arandı.

Narin B

KAÇ GÜNDÜR KAYIP, SON DURUM NE?

Günlerdir devam eden arama çalışmaları ne yazık ki bir sonuç vermedi. Küçük Narin 25 Ağustos itibariyle halâ kayıp. Son olarak Diyarbakır Valiliği’nden Kayıp Narin ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında kayıp olarak aranan Narin Güran'ın cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu tarz asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur." ifadeleri kullanıldı.