Murat Özdemir, 2023 Temmuz ayında Eyüpsultan’da sokak kedilerini asit dökerek yaralaması sonucu yargılandığı davada karar belli oldu. İstanbul 60.Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları ve Eyüpsultan Kaymakamlığı avukatı da katılım sağladı. Tutuksuz olarak yargılanan Murat Özdemir ve avukatı duruşmaya katılmadığı için sanığın savunması alınamadı. Davacı avukatı ise Murat Özdemir’in cezalandırılmasını talep etti.

ZİNCİRLEME ŞEKİLDE HAYVANLARI ÖLDÜRDÜ

Mahkeme heyeti, Murat Özdemir'i, 'birden fazla hayvana karşı bir ev veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 4 yıl 6 ay, 'birden fazla hayvana karşı, bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etmek veya acımazsız veya zalimce muamelede bulunmak' suçundan 3 yıl 9 ay olmak üzere, toplamda 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, şüpheli Murat Özdemir'in zincirleme şekilde 'bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence veya acımasız ve zalimce muamelede bulunma' suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kaynak: haber merkezi