2024 yılının ilk ayında karın bölgesinden ciddi bir operasyon geçiren Kate’in bir süre görüntü vermemesinin ardından pek çok komplo teorisi üretilmişti. Diana’yla sonunun aynı olduğunu iddia eden kaynakların üzerine, İngiliz kraliyet ailesi resmi hesaplarında yapay zekayla oluşturulmuş bazı fotoğraf ve videolar paylaşmıştı. Endişeleri arttıran bu paylaşımların ardından Kate Middleton, 22 Mart’ta kanser olduğunu açıklayarak tedavi sürecinde olduğunu söylemişti. Gördüğü kemoterapi tedavisinin geçtiğimiz ay sonlandığını duyurmasının ardından Galler Prensesi, ilk defa bir ziyarette bulunarak resmi görevine dönmüş oldu.

İLK RESMİ ZİYARETİ

Kate Middleton ve Prens William, 29 Temmuz’da Taylor Swift temalı bir yoga ve dans dersinde üç çocuğun bıçaklanarak öldürüldüğü Southport’a habersiz bir ziyaret gerçekleştirdi. Yaşanan dehşet anlarının ardından İngiltere’deki kasabayı ziyaret eden Prenses Kate böylece tedavisinin ardından ilk kez kamuoyuyla buluşmuş oldu. Resmi görevine döndüğünü de böylece ilan etmiş olan Kate için halk, çok sevinerek sosyal medyadan bunu dile getirdi.

KRALİYETİN RESMİ HESAPTAKİ AÇIKLAMASI

Kraliyet ailesi resmi hesaplarından yaptığı paylaşımda ziyaretle ilgili” Southport’ta herkesin yanında olmaya devam ediyoruz. Bugün toplulukla tanışmak, hayal edilemeyen trajedinin ardından birbirimizi desteklemenin önemini gösteren güçlü bir hatırlatma oldu. Aklımızda ve dualarımızda kalacaksınız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: haber merkezi