Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TV100’de canlı yayınlanan programda Gürkan Hacır ve Kübra Par’ın sorularını yanıtladı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu kritik çıkışlar yaptı.

"ŞAŞKINLIKLA İZLEDİM"

Tüzük değişikliği kurultayına neden katılmadığı sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Benim tüzüğe evet dediğim, hatta ben de şaşkınlıkla izledim. Ama doğru değil. Gittiğiniz zaman bu tartışmaların birinde olmak zorundasınız. Yanlış olduğunu söylemek zorundaysanız ben de bu tartışmaların içinde olmamak için gitmedim” ifadelerini kullandı.

"HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ?"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ahmak davasından aldığı hapis cezasının onanması ve İmamoğlu’na siyasi yasak alınması konusunda nasıl bir tepki vereceği sorulan Kılıçdaroğlu, “Vicdanı olan, ahlakı olan herkesin buna itiraz etmesi lazım. Ne demek siyasi yasak ya? Hangi çağda yaşıyoruz. Siyasetçi elbette eleştirecek” dedi.

KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜYÜŞ BAŞLATACAK MI?

Küba Par’ın sorduğu “Enis Berberoğlu için Adalet Yürüyüşü başlatmıştınız. İmamoğlu’na siyasi yasak gelirse büyük bir protesto yapar mısınız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Yani umarım olmaz. Bu karar Yargıtay‘a gittiğinde de umarım Yargıtay, bu ucube kararı bozar ve böyle bir olay olmaz umarım" ifadelerini kullanırken, "Kişisel insiyatif alır böyle bir hareket başlatır mısınız" sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu, "Endişeniz olmasın” dedi.